Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Návrat na pohoří Zlatého koně

Anna Bauerová

Mladá fronta | 1978

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 266
Jazyky: česky
Ilustrátor: Pavel Bílek
Edice: 104. svazek ed. Edice 13 172x
Vydání: 1
ISBN: 23-009-78
Vydáno v: Praha
Náklad: 23 000 ks
Poznámka: obálka Milan Kopřiva
Vystaveno: út 22. března 2022 11:21
Číslo položky: 300639

Tiana byla božský nalezenec - dcera kruté matky, jež požírala své děti - a jenom laskavému otci se občas podařilo zachránit novorozeně a předat je lidem. Tianu našli kupci a dostala se k Velkému králi Bójů, aby se stala kněžkou a později Velkou matkou kmene, který sídlil na území dnešních Čech. Podivuhodný osud čekal krásnou zlatovlásku, a třebaže mnohé příběhy jako by byly vzaty z pohádky, Tiana žila osud svého lidu, který vedl úporný zápas s dotírajícím nepřítelem. To bylo v dobách, kdy na dalekém jihu stoupal k vrcholu moci Julius Caesar a vypravoval se v čele legií dobývat nová území.
A právě v historii těchto válek připadla velká úloha i hrdince z pohoří Zlatého koně. Anna Bauerová ve svém prvním románu srovnává rozličné kultury oněch let a v živém, barvitém pásmu převádí obrazy z dávné historie. Návrat na pohoří Zlatého koně je dobrodružný román pojatý jako legenda - přitom však do podrobností vychází z ověřených poznatků a faktů. Autorka vypráví se smyslem pro spádný děj i pro věrohodné líčení dobových typů. Uvádí se jako spisovatelka vybavená darem snové fantazie a odborně fundovaného realismu. V jejím podání není mrtvé historie, vskutku lidské činy zachová živá paměť až do dnešních časů.

Komentáře ke knize
Anna Bauerová

Anna Bauerová byla česká kunsthistorička a spisovatelka. Napsala několik populárně-naučných knih a řadu historických románů. Zaměřovala se zejména na období, kdy v Čechách žili Keltové. Vystudovala historii, kunsthistorii a muzeologii na Filozofické fakultě Karlovy univerzity v Praze. Působila v oblasti památkové péče a správě muzejních fondů ve Středočeském kraji, zpracovala publikaci Národní kulturní památky Středočeského kraje, připravila řadu výstav i stálých expozic. Ve vlastní tvorbě postupně přešla od literatury populárně-naučné k psaní historických románů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat