Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nástroje temnoty

Imogen Robertson

Jota | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 380
Jazyky: česky
Překladatel: Ina Leckie
Edice: 1. svazek ed. Gabriel Crowther a Harriet Westermanová 2x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7462-066-9
Vydáno v: Brno
Poznámka: obálka René Senko
Vystaveno: út 4. prosince 2018 14:54
Číslo položky: 46847

Nejmocnější rody skrývají ta nejděsivější tajemství
Dlouho očekávaná řada prvotřídních historických příběhů z georgiánské Anglie s detektivy amatéry – madam Westermanovou a anatomem Crowtherem – konečně přichází!

Thornleigh Hall, sídlo sussexského hraběte, dominuje svému okolí. Jeho dědic je nezvěstný a rodina, kdysi plná života, nyní sestává z ochrnutého starce, přivdané bývalé tanečnice a alkoholem nasáklého druhorozeného syna. Moc rodu ovšem přetrvává.
Impulsivní Harriet Westermanová, majitelka sousedního sídla, najde na okraji svého pozemku tělo zavražděného muže, který má u sebe prsten s pečetí Thornleighů. Zločin volá po spravedlnosti. Harriet přiměje ke spolupráci samotářského a podivínského anatoma Gabriela Crowthera.
Ve stejný den je ve svém londýnském obchodě s hudebninami zavražděn Alexander Adams, vdovec a otec dvou malých dětí. Po jeho smrti se příběh vrací zpátky do Sussexu a odhaluje hluboké tajemství, které už jednu rodinu zničilo a nyní ohrožuje i mnohé další.

Imogen Robertsonová ve svém debutu kombinuje napínavou atmosféru knih Daphne du Maurierové s přesvědčivými detaily stylu Tess Gerritsenové, přesouvá se hned ze salonu do pitevny, hned z kavárny do venkovské krčmy. Obě hlavní postavy, Harriet Westermanová i Gabriel Crowther, mají vynikající postřeh a neotřelé názory, čímž vdechují tomuto strhujícímu historickému thrilleru opravdový život.

Komentáře ke knize
Imogen Robertson

Imogen Robertsonová se narodila v anglickém Darlingtonu, studovala ruštinu a němčinu v Cambridgi, a než začala psát na plný úvazek, režírovala televizní a rozhlasové pořady. Píše také poezii. S počáteční částí Nástrojů temnoty – svého prvního románu – vyhrála v roce 2007 soutěž deníku Daily Telegraph nazvanou Prvních tisíc slov románu. To ji inspirovalo k dokončení příběhu. V roce 2005 se jí dostalo také čestného uznání v Národní soutěži poezie. Žije v Londýně pohromadě se spoustou knih a violoncellem.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více