Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Naše obory

Josef Lochman, Robert Wolf, Otakar Kokeš

Státní zemědělské nakladatelství | 1976


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 249
Jazyky: česky
Ilustrátor: Miloslav Chroust
Edice: Lesnictví, myslivost a vodní hosp 20x, 13. svazek ed. Lesnická knihovna. Myslivecká lit. 2x, Lesnictví, myslivost a vodní hospod 2x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Náklad: 20 000 ks
Vystaveno: ne 29. listopadu 2020 16:19
Číslo položky: 132527

Četné fotografie provázejí zajímavý výklad o minulosti a současnosti obornictví. Autoři seznamují s počátky zřizování obor v Evropě a v českých zemích, podávají přehled vývoje obornictví u nás od nejstarších dob až do konce druhé světové války a ukazují perspektivu obor v socialistické společnosti. Informují o současném stavu obor v Čechách a na Moravě a popisují myslivecká zařízení v oborách.
Německé a ruské resumé.
Vydání první.

Komentáře ke knize
Josef Lochman

Narozen 5.5.1927 v Červeném Hrádku , zemřel 18.3.1990 v Praze. Lesní inženýr, autor publikací z oboru myslivosti.

Otakar Kokeš

7. března 1910 se v Čekově na Chrudimsku narodil v rodině rolníka a hostinského český lesnický zoolog Ing. Otakar Kokeš, významný český lesnický a myslivecký publicista, lesnický odborník, zoolog, historik zvěře, redaktor, autor řady knižních publikací i studií a biografických článků v Lesnické práci. Významná postava, organizátor mezi českými lesníky. Charakterní lesník pronásledovaný komunisty. Po ukončení nižšího gymnázia v Chrudimi a po maturitě na Státní vyšší lesnické škole v Písku úspěšně absolvoval VŠZLI při ČVUT v Praze . Prošel řadou zaměstnání, 1943-45 totálně nasazen, 1951-52 vězněn, obžalován z velezrady, v r. 1953 amnestován a nadále pracoval jako přidavač, později jako hajný ve výzkumném ústavu. Jeho političtí protivníci se však postarali o to, že nemohl zastávat ani tuto nejnižší lesnickou funkci a byl nucen odejít jako dělník do skladu dřeva v Michli. Teprve v letech 1956-58 byl zaměstnán u krajských melioračních staveb v Praze, 1966-75 u Státních lesů Praha, v r. 1968 odešel ve funkci hlavního projektanta do důchodu. Byl členem České lesnické zoologické společnosti, České ornitologické společnosti a Čs. mammaliologické společnosti. Zabýval se problematikou lesnické zoologie a strukturou a historií lesnictví. Je autorem 40 vědeckých prací a řady odborných i popularizačních knih: Myslivecká péče o zvěř , Zajíc , Koroptev , Historický přehled o výzkumu kopytníků na území Československa , Naše obory . Spoluautor České ornitologické bibliografie I-II a Mysliveckého slovníku naučného . Ing. Ot. Kokeš by si rozhodně pro své zásluhy o rozvoj čs. lesnictví a myslivosti zasloužil pamětní desku. Zemřel 21. 2. 1995 v Praze.

Robert Wolf

Narozen 19. 5. 1928 v Loděnici , zemřel 4. 10. 2015. Doc., Ing., CSc., docent pro obor myslivost, spisy z oboru myslivosti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat