Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Můj (téměř) dokonalý život

Sophie Kinsella

BB art | 2017


99 Kč 49 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 336
Jazyky: česky
Překladatel: Daria Dvořáková
ISBN: 978-80-7507-706-6
Vystaveno: čt 13. ledna 2022 13:20
Číslo položky: 267978

Sophie Kinsella je uznávaná pro své živé postavy a skvělý vypravěčský talent. Teď nám s důvtipem a moudrostí, které jsou typickým rysem jejích románů, přináší moderní, svěží příběh o předstírání dokonalého života, který za vysněnou podobou silně pokulhává.
„Můj (téměř) dokonalý život je kniha o tom, co by bylo, kdyby… Co kdybyste se strašně snažili bydlet v Londýně? Co kdyby se zdálo, že má vaše šéfka dokonalý život? Co kdybyste se v sociálních médiích… ehm… sami malinko idealizovali? Moc ráda jsem psala o Katie, její snaze vyniknout v práci a jejím dilematu, zda žít ve velkoměstě či na venkově.“
Sophie Kinsella
Katie Brennerová vede na první pohled dokonalý život. Bydlí v Londýně, má skvělou práci a senzační fotky na Instagramu.
Ale popravdě bydlí v podnájmu v malinké místnůstce, do níž se nevejde ani šatník, má špatně placenou administrativní práci s dlouhým dojížděním a život, který předvádí na Instagramu, jejímu tak zcela neodpovídá.
Ale jednou se jí přece sny musí splnit!
Jenomže i ten její ne úplně dokonalý život vezme za své, když ji její šéfová Deméter, která má podle Katie všechno, po čem sama touží, vyhodí z práce. Všechny naděje se Katie rozplynou. Musí se vrátit do Somersetu ke svému tátovi, který hodlá založit luxusní kemp.
A právě do něj přijede na dovolenou Deméter s celou svou rodinou a Katie s údivem zjistí, že ani její život není ideální.
A ještě je tu pohledný Alex, který se o Katie velmi zajímá…
Sophie Kinsella, původním povoláním finanční žurnalistka, nyní spisovatelka bestsellerů vydávaných po celém světě, napsala sérii románů o bláznivých příhodách Becky Bloomwoodové – finanční žurnalistce, která nezvládá své finance, ale miluje nakupování a dostává se do řady groteskních situací. Série má v češtině zatím sedm dílů: Báječný svět shopaholiků, Shopaholik za hranicemi, Báječné nakupování před svatbou, Báječné nakupování se sestrou, Báječné nakupování do kočárku, Báječné mininakupování, Báječné nakupování v Hollywoodu a Báječné nakupování v Las Vegas. Autorka napsala také další, neméně úspěšné romány: Dokážete udržet tajemství?, Bohyně v domácnosti, Vzpomínáš si?, V rytmu charlestonu, Láska na zavolanou a Svatební noc.
V roce 2015 napsala svůj první román pro mládež: Audrey se vrací. Pod vlastním jménem Madeleine Wickhamová vydala sedm knih, z nichž v češtině v nakladatelství BB/art vyšly romány: Dokonalá nevěsta, Víkend s přáteli, Neděle u bazénu a S kým dnes budeš spát?.
Pokud se chcete o autorce této knihy dozvědět víc, navštivte její webové stránky www.sophiekinsella.co.uk

Komentáře ke knize
Sophie Kinsella

Madeleine Wickhamová, rodným jménem Madeleine Townley je britská novinářka a spisovatelka. Většina jejích knih je napsána pod pseudonymem Sophie Kinsella. Známá je především pro svou sérii knih Báječné nakupování a propagací tzv. shopaholiků, lidí závislých na nakupování. Narodila se v Londýně. Studovala na Putney High School a Sherborne School for Girls. Studovala také hudbu na New College v Oxfordu, ale po prvním roce se přehlásila na obor politika, filozofie a ekonomie . Nejdříve pracovala jako finanční žurnalistka, pak se ale začala orientovat na svět fikce. Během práce finanční novinářky, ve svých 24 letech, napsala svou první knihu. Kniha The Tennis Party byla kritiky i veřejností hodnocena velmi pozitivně a byla okamžitě rozprodána. Madeleine publikovala dalších 6 knih jako Madeleine Wickham: A Desirable Residence , Swimming Pool Sunday , The Gatecrasher , The Wedding Girl , Cocktails for Three a Sleeping Arrangements . Její první román pod pseudonymem Sophie Kinsella byl předložen jejímu stávajícímu nakladateli anonymně a byl nadšeně přijat. Poprvé odhalila svou pravou identitu až když byl v prosinci v roce 2005 vydán román Can You Keep a Secret? . Proslula sérií románů o bláznivých příhodách Becky Bloomwoodové, finanční žurnalistce, která nezvládá vlastní finance, ale miluje nakupování a dostává se do řady groteskních situací. Série má zatím šest dílů a zaměřuje se na Beckyinu posedlost nakupováním a jejím dopadem na její soukromý život. První dvě knihy byly použity pro napsání scénáře k filmu Báječný svět shopaholiků a do kin se dostaly v roce 2009 s Islou Fisherovou jako americkou Becky a Hughem Dancym jako Lukem Brandonem. Jako Sophie také napsala 5 knih stojících mimo sérii shopaholi...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu