Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Můj sen o zlatě a sněhu

Martin Fourcade

Jota | 2018


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 224
Jazyky: česky
Překladatel: Jitka Řihánková
ISBN: 978-80-7565-276-8
Poznámka: obálka Veronika Cágová
Vystaveno: po 12. dubna 2021 14:57
Číslo položky: 170013

Autobiografie biatlonové legendy, S předmluvou Gabriely Koukalové.
Držitel největšího počtu medailí ze zimních olympijských her mezi francouzskými sportovci, rekordman v počtu vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru i vítězství během jedné sezony… Martin Fourcade je ve svých 28 letech světovou biatlonovou legendou a jedním z největších francouzských šampionů.
 
V této knize se ohlíží za svou fascinující životní dráhou. Vzpomíná na dětství strávené v Pyrenejích, na Alpy, kam následoval svého staršího bratra, a na pohoří Jura, kde sám čelil svému osudu a otevřel se sobě i ostatním; nevynechává ani adrenalin Olympijských her ve Vancouveru a triumf v Soči. Popisuje vnitřní pohnutky, které ho přiměly překonat jeho limity, odhaluje svou zranitelnost, a my tak můžeme zahlédnout neuvěřitelnou sílu jeho charakteru. Mluví o svém životě, o sportu i o setkání s těmi největšími světovými sportovci.
 
Martin Fourcade. Můj sen o zlatě a sněhu je jedinečné a autentické svědectví úžasného člověka a výjimečného sportovce.
 
***
 
Martin Fourcade, vlajkonoš francouzské výpravy na Olympijských hrách v Pchjongčchangu, má nejlepší bilanci v rámci francouzských zimních sportů. Získal čtyři olympijské medaile (dvě zlaté a dvě stříbrné), deset titulů mistra světa v individuálních disciplínách, šest křišťálových glóbů po sobě v letech 2012 až 2017 a šedesát tři vítězství v jednotlivých závodech.
 
Tuto knihu napsal ve spolupráci se svým přítelem Jeanem Issartelem, bývalým šéfredaktorem časopisu L'Équipe Magazine.
 
***
 
„V psaní jsem vytrval díky vzpomínkám na významné události, které jsem vnímal z trochu jiného pohledu, než popisovala média. Myšlenka napsat knihu se zrodila rychle, ale na začátku šlo hlavně o to, aby neupadly v zapomnění chvíle mého života, které mě formovaly jako sportovce a hlavně jako člověka. Jen já sám jsem věděl, jakou měly cenu. A nechtěl jsem být sám, kdo posoudí jejich význam.“
 

Komentáře ke knize
Martin Fourcade

Martin Fourcade je bývalý francouzský biatlonista, pětinásobný olympijský vítěz, třináctinásobný mistr světa a sedminásobný vítěz světového poháru, což z něj v tomto ohledu dělá rekordmana a předčil tím i slavného Nora Oleho Einara Björndalena. První velkou medaili vybojoval na Zimních olympijských hrách 2010 ve Vancouveru, kde skončil druhý v závodě s hromadným startem. Ačkoliv na mistrovství světa startoval poprvé v roce 2009, první medaile vybojoval na mistrovství světa 2011 v Chanty-Mansijsku. Zde se stal poprvé mistrem světa, když vyhrál stíhací závod, k tomu přidal stříbrnou medaili ze sprintu a smíšené štafetě dopomohl k bronzové medaili. O rok později, na mistrovství světa 2012 v Ruhpoldingu, dokázal zvítězit ve sprintu, stíhacím závodě a závodě s hromadným startem, a stal se tak trojnásobným mistrem světa. Na tomto šampionátu vybojoval s mužskou štafetou také druhé místo. Na světovém šampionátu 2013 v Novém Městě na Moravě vyhrál vytrvalostní závod a v dalších čtyřech závodech obsadil druhá místa. Na šampionátu ve finském Kontiolahti v roce 2015 nejprve vybojoval se smíšenou štafetou stříbrné medaile a poté dokázal zvítězit ve vytrvalostním závodě. Norský šampionát v Oslu v roce 2016 zahájil zlatou medailí ve smíšené štafetě a ve sprintu dokázal na smíšenou štafetu navázat, když po čisté střelbě závod ovládl. V následné stíhačce pak pozici na startu ze sprintu uhájil a vybojoval třetí zlato na šampionátu. Čtvrtý nejcennější kov zaznamenal ve vytrvalostním závodě, kde dokázal triumfoval i s jednou trestnou minutou a v závodě s hromadným startem ukořistil stříbro. Na MS 2017 v rakouském Hochfilzenu získal stříbrnou medaili v závodě smíšených štafet, k té pak ve sprintu přidal medaili bronzovou, v navazujícím stíhacím závodě získal kov nejcennější, který značil desátý individuální triumf ze šampionátů a ve vytrvalostním závodě přidal další bronzovou medaili. Se štafetou pak obsadil druhou příčku a získal tak svou jubilej...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat