Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Mrtvý dostih - detektivní příběh z dostihového prostředí

Dick Francis, Felix Francis

Olympia | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 323
Jazyky: česky
Překladatel: Edda Němcová
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7376-075-5
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 3. srpna 2022 10:19
Číslo položky: 375018

Šéfkuchař věhlasné restaurace pořádá před významným závodem party pro prominentní hosty a je nařčen z toho, že jeho pokrmy způsobily otravu řadě lidí. Restaurace je úředně uzavřena, přesto ale Max, který sám prodělal otravu, musí dodržet závazek a dodat další den občerstvení pro vybranou společnost z luxusní lóže. Příjemnou atmosféru při sledování závodu vystřídá panika po výbuchu ukryté nálože, který zraní a připraví o život řadu lidí. Max, který útok přežil jen čirou náhodou, pochopí, že obě události spolu souvisejí a že se ho někdo snaží z neznámných důvodů připravit nejen o dobré jméno, ale i o život. Snaží se pochopit proč, a dostane se na stopu nelítostného mafiána, který pod rouškou dostihového sportu organizuje kolosální obchod s drogami.

Komentáře ke knize
Dick Francis

Dick Francis byl britský žokej, novinář a spisovatel detektivních románů. V roce 1939 narukoval do Královského letectva a ve druhé světové válce byl nejprve leteckým mechanikem, později pilotem bombardéru. Roku 1948 se stal profesionálním žokejem, kterým byl až do roku 1956. Během své kariéry vyhrál značné množství dostihů a v sezóně 1953/1954 se stal žokejem šampiónem. Po ukončení jezdecké kariéry se stal sportovním novinářem London Sunday Express, kde se věnoval dostihům. Redaktorem tohoto časopisu zůstal až do roku 1973. Od roku 2000 žil na Kajmanských ostrovech. Od roku 1962 vydával jednou ročně novou knihu, svoji spisovatelskou činnost přerušil po smrti své ženy , další román vydal v roce 2006 a následující čtyři napsal v letech 2007–2010 spolu se svým synem Felixem. Všechny jeho detektivky se zabývají dostihovým sportem, hlavní hrdina s ním má vždy něco společného buď přímo nebo nepřímo . Ve více příbězích vystupuje Sid Halley, jemuž zranění ukončí jezdeckou kariéru a který se následně stává vyšetřovatelem. Mnohá jeho díla přeložila do češtiny Jaroslava Moserová. Získal několik prestižních ocenění:

Felix Francis

Felix Francis je britský spisovatel, mladší syn spisovatele a žokeje Dicka Francise. Studoval fyziku a elektroniku na Londýnské univerzitě. 17 let vyučoval fyziku, působí jako ředitel přírodovědeckého ústavu v Oxfordshiru. Pracoval též jako manažer mezinárodní teambuildingové firmy. Od roku 2006 spolupracoval se svým otcem na psaní jeho detektivních románů z dostihového prostředí, podílel se na čtyřech knihách, než Dick Francis zemřel. Felix se poté rozhodl pokračovat v rodinné tradici a v roce 2011 vydal svůj první román Hazard, rovněž dostihovou detektivku.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat