Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Mrtvá ruka

Harold Coyle

BB art | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 251
Jazyky: česky
Překladatel: Lubomír Háčik
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-019-2 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 20. listopadu 2020 13:43
Číslo položky: 130067

Když byl sovětský režim na svém vrcholu, obávalo se nejvyšší komunistické vedení mohutného jaderného úderu, který by mohl vyřadit jeho odvetné prostředky. Proti této hrozbě nechalo vybudovat systém zvaný Mrtvá ruka, schopný zasadit odvetný úder i v případě, že by všichni obyvatelé Sovětského svazu shořeli na prach a popel. Něco jako samočinný soudný den.
Když pak na Sibiři nečekaně dopadne asteroid a uvolní energii tisíckrát větší než v Hirošimě, Mrtvá ruka ožije a ovládne ji ultranacionalistický generál Lichačov. Lichačov hrozí svržením moskevské vlády a jeho přívrženci zmaří veškeré snahy mu to překazit. Zatímco zbytek světa čeká v napětí, na Sibiři je vysazena zvláštní zásahová jednotka NATO – do ledové pustiny, poničené nárazem asteroidu – s cílem zabránit celosvětové katastrofě. V tomto příběhu plném napětí Coyle poukazuje na ruské vlastenectví a někdy až nadměrnou národní hrdost, která narušuje americko-ruské vztahy, a také znovu prokazuje dokonalou znalost vojenské problematiky.

Komentáře ke knize
Harold Coyle

Harold Coyle je americký autor historických románů, spekulativní fikce a válečných románů. V roce 1974 vystudoval Virginský vojenský institut v rocea strávil sedmnáct let v aktivní službě v americké armádě. To zahrnuje úkoly od velitele čety v Spolkové republice Německo, asistenta operačního důstojník s kombinovanou polní armádou v Korejské republice... Když povýšil na majora, začal Harold Coyle učit historii na velitelství armády a generálního štábu College v Ft. Leavenworth v Kansasu. V současnosti žije v Leavenworth.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu