Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Moře

Gaetano Cafiero

cube book | 2003


149 Kč 59 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 736
Jazyky: česky
Edice: Cube book 16x
Vystaveno: po 12. dubna 2021 13:20
Číslo položky: 169932

Banville v románu Moře dokonale prokázal, jak mistrovsky ovládá jazyk, především pak jeho možnosti, jak nečekanými a naléhavými obrazy vykreslit i ta nejskrytější hnutí lidské mysli.

Kunsthistorik Max Morden se vrací do přímořské vesnice, kde kdysi, jako chlapec, trávil prázdniny. Snaží se tím uniknout před nedávnou ztrátou, alei čelit traumatům, na která dávno téměř zapomněl. Tady se kdysi setkal s nevšední rodinou Graziových, kteří do jeho poklidného dětství v nudné středostavovské rodině vtrhli, jako by přišli z jiného světa. Pán a paní Graziovi byli protřelí a přímočaří a nepodobali se žádným dospělým, které předtím poznal. Malého Maxe však nejvíce fascinovaly jejich děti, dvojčata: zamlklý Myles a energická a sebejistá Chloe. Zestárlý Max Morden, který se nedávno musel smířit se smrtí své ženy, podniká výlet do vlastní minulosti i do vlastní rozbolavělé duše.

Banvillův román Moře je zároveň příběhem o tom, jak se smiřujeme se ztrátami, i podivuhodnou úvahou o lidské identitě a paměti. Román Moře získal v roce 2005 nejvýznamnější britskou literární cenu, BOOKER PRIZE.
Přeložil Richard Podaný.

Komentáře ke knize
Gaetano Cafiero

Italský novinář a cestovatel, televizní a filmový dokumentarista.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet