Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Miliónová holka

Stanislav Rudolf

Československý spisovatel | 1984


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 234
Jazyky: česky
Ilustrátor: Otakar Čemus
Edice: Zlatý klíček 84x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 22-003-84
Vydáno v: Praha
Náklad: 40 000 ks
Vystaveno: po 26. dubna 2021 10:41
Číslo položky: 174063

V prvním vydání zajímavé knihy
od jednoho z našich nejznámějších spisovatelů máme možnost si přečíst a vlastníma očima posoudit běžný každodenní život čtrnáctiletého děvčete.
Hanka Kořínková, žákyně 9.A základní školy v Rybíně, má stejný život jako jiná děvčata v jejím věku. Zamilování, hádky s rodiči, problémy ve škole, nesnášenlivost s kamarády – a to všechno máte možnost se podělit v této knize s její hlavní hrdinkou.
Děj začíná Hančiným udělením dvojky z chování za rezignaci na písemnou práci za matematiky
. Od té doby se jí vše přestane dařit. Proto ji překvapí seznámení a později i intimnější vztah ke studentovi průmyslové školy, Petrovi. Avšak tento vztah není tak pevný, aby snesl tíhu Hančina náhlého měsíčního pobytu v nemocnici. A tak se pro Petra stává hvězdou číslo jedna plavovlasá kráska, Silva. Teprve později si Hanka uvědomuje, jak nepodstatný je pro ni takový vztah. Vždyť se nikdy nemusí cítit osamělá, má přece sama sebe a také jsou zde její přátelé, rodiče, bráška, …

Komentáře ke knize
Stanislav Rudolf

Stanislav Rudolf , je český spisovatel, scenárista, redaktor, filmový dramaturg, autor knížek pro děti a mládež, původním povoláním učitel. Pochází z rodiny železničního dělníka, jeho maminka pracovala v zemědělství, jejich rodina žila v Železnici u Jičína. Studoval na jičínském gymnáziu a během studia v roce 1950 absolvoval i kurz pro promítače filmů. Po maturitě chtěl jít studovat na pražskou FAMU, kam ale nebyl přijat. Nakonec skončil na několik měsíců jako pracovník Výzkumného ústavu rozhlasové a televizní techniky v Praze. Poté vystudoval Pedagogickou fakultu v Českých Budějovicích. Po jejím ukončení působil jako učitel na základní škole v Písku. Později opět studoval na Vysoké škole pedagogické, tentokrát ale v Praze, na počátku 60. let také přednášel v Brandýse nad Labem na Pedagogické fakultě Karlově univerzity českou literaturu a její dějiny, krátce zde učil i na dalších místních školách. Poté se stal redaktorem Pionýrských novin a potom i redaktorem časopisu Květy. V letech 1977 až 1982 působil ve svobodném povolání, načež se stal scenáristou a na krátký čas, 1983-1983, též dramaturgem ve Filmovém studiu na Barrandově. Poté se dále věnoval již jen literární a scenáristické tvorbě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet