Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Mikro

Michael Crichton, Richard Preston

Knižní klub | 2013


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 416
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-242-4107-4
Vystaveno: st 1. února 2023 15:52
Číslo položky: 487679

Tentokrát bude svět, ve kterém číhá obrovské potenciální nebezpečí, podstatně menší, nežli byla monstra v Jurském parku. Ale v žádném případě nebude tento lidskému oku neviditelný svět méně nebezpečný. Prezident záhadné mikrobiologické společnosti Nanigen Vin Drake pozval několik výjimečně talentovaných studentů k výzkumu do centrály společnosti na Havaj. Jeden ze studentů zde však zjistí, že společnost má prsty v úmrtí jeho bratra a hodlá tuto situaci řešit. Od této chvíle se rozbíhá mrazivý thriller, ve kterém skupinka jedinců bude bojovat proti syndikátu, který touží prostřednictvím nových technologií po moci a bohatství a je mu jedno, kolik za sebou zanechává obětí. Studenti se ocitnou uprostřed deštného pralesa, kde jen díky svým vědeckým schopnostem a důvtipu mohou nalézt obživu a přežít.

Komentáře ke knize
Michael Crichton

John Michael Crichton byl americký spisovatel, scenárista a filmový a televizní producent. Napsal celou řadu úspěšných knih, zejména se sci-fi tematikou, které byly přeloženy přibližně do 30 jazyků, některým z nich se dostalo i úspěšného filmového ztvárnění . Celosvětově se prodalo asi 200 milionů výtisků jeho knih. Podílel se také na vytvoření úspěšného seriálu Pohotovost. Ve svém díle v mnoha případech dobře zužitkoval své vzdělání v oboru medicíny a antropologie. Často ve svých knihách upozorňoval na úskalí moderní vědy, například jejího zneužití pro účely obohacení nebo na nezodpovědnost při zacházení s novými technologiemi. Crichton zemřel po delším boji s rakovinou v listopadu roku 2008, a to ve věku 66 let. Zatím posledním románem, vydaným z pozůstalosti 9 let po autorově smrti, je titul Dračí zuby. Ten autor napsal již v roce 1974, za svého života jej však nevydal. Paleontologickou poctou spisovateli bylo například pojmenování dvou ankylosauridních dinosaurů z Číny rodovými jmény Crichtonsaurus a Crichtonpelta .

Richard Preston

Richard Preston se narodil v roce 1954 v Cambridge, stát Massachusetts, USA. Vystudoval přírodní vědy na Princetonské univerzitě, po dokončení studia začal psát odborné vědecké články pro časopis New Yorker. Prestonova kniha Zákeřná Ebola se stala světovým bestsellerem a na její námět byl natočen stejně úspěšný film. Devět z deseti obětí infikovaných virem Ebola zemře tak rychle a za tak otřesných okolností, že i experti na smrtelné choroby jsou hluboce otřeseni. Tento virus je přenosný vzduchem a vyznačuje se vysokou nakažlivostí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet