Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Mayové : poklady starobylých civilizací

Davide Domenici

Knižní klub | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 207
Jazyky: česky
Překladatel: Naďa Špetláková
Edice: Universum 392x, Poklady starobylých civilizací 4x
Vydání: Poklady starobylých civilizací
ISBN: 80-242-1713-9
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Michela Barbanaglia
Vystaveno: út 25. srpna 2020 11:17
Číslo položky: 113230

První svazek série Poklady starobylých civilizací je věnován Olmékům a Mayům, dvěma význačným mezoamerickým předkolumbovským kulturám, které se rozvinuly v oblasti tropického pralesa, v "zeleném srdci" jihovýchodu.
Řazení kapitol umožňuje čtenáři chronologicky sledovat vývoj civilizací na tomto území, počínaje olméckými sídlišti a jejich působivými monumentálními sochami. Následuje společenská a kulturní reorganizace, k níž došlo v důsledku pádu olméckého panství a pozoruhodný rozmach mayských městských států v klasické době. Právě z tohoto období pocházejí mnohé úchvatné památky ukryté v hloubi tropických lesů.
V další části jsou shrnuty nejnovější teorie ohledně tzv. zhroucení mayské společnosti, na něž navazuje rozbor kulturních změn, jež nastaly poté - od válečných výbojů státu Chichén Itzá po růst přístavů, které ovládaly obchodní trasy podél karibského pobřeží Yucatánu. Tato malá dynamická království se jako první setkala se španělskými vojenskými jednotkami, jejichž dobývání mayské říše zachycuje poslední část knihy.
Historický text zpestřují informace o umění, náboženství, míčových hrách, písmu či kalendáři. Publikace je svým stylem a zpracováním určena širokému okruhu čtenářů, olméckou a mayskou civilizaci představuje ve světle posledních výzkumů, objevů a interpretací a snaží se vyvracet pevně zakořeněné mylné představy, které dosud brání plnému pochopení bouřlivých kulturních a politických dějin těchto vzdálených zemí.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu