Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Matka

Maksim Gor‘kij

1937

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná s obálkou
Počet stran: 332
Jazyky: česky
Překladatel: Vlastimil Borek
Edice: 10. svazek ed. Spisovatelé Sovětského svazu 29x
Vystaveno: st 24. října 2018 10:46
Číslo položky: 42333

Matka je sociálně politický, revoluční až propagandistický román. Děj se odehrává v dělnické kolonii, hlavními hrdiny je rodina Vlasovova, která žije ve velmi nuzných poměrech a která reprezentuje i základní typy Gorkého tvorby. Otec opilec a hrubián, laskavá a zakřiknutá, hluboce věřící manželka a jejich syn. Po otcově smrti se syn stává členem ilegální stranické buňky a matka ho v tom následně podporuje, začne se odboje aktivně účastnit.
Kvůli této knize na Gorkého v roce 1907 podal petrohradský tiskový komitét trestní oznámení "pro rozšiřování díla, které nabádá k těžkým zločinům, vzbuzuje v pracujících nenávist k majetným třídám obyvatelstva, podněcuje ke vzpouře a k buřičským činům, a rouhání."

__

Autor vyjadril - umelecky, románovo, zmyslovo obrazne - historicky nové ľudské vzťahy, proces usposobovania sa robotníckej tiedy, roľníctva, revolučnej inteligencie na dejinnotvorný subjekt, ktorý v nasledujúcich desaťročiach zmení starú podstatu spoločenského života a správu ľudských vecí.

Komentáře ke knize
Maksim Gor‘kij

Maxim Gorkij , vlastním jménem Alexej Maximovič Peškov , , byl ruský spisovatel, dramatik, básník a revolucionář. Bývá považován za průkopníka socialistického realismu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet