Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Materialismus a empiriokriticismus - krit. pozn. k jedné reakční filosofii - 10 otázek referentovi : k otázce dialektiky : kritické poznámky k jedné reakční filosofii

Vladimir Il'jič Lenin

Svoboda | 1952


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 369
Jazyky: česky
Překladatel: Ludvík Svoboda
Edice: 29. svazek ed. Velká knihovna marxismu-leninismu 15x, Velká knihovna marxismu-lenismu 1x
Vydání: 4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 6. dubna 2022 15:36
Číslo položky: 310693

Základní marxistické dílo, v němž Lenin odhaluje idealismus empiriokritiků Avenaria a Macha a jejich ruských stoupenců, renegátů marxistické theorie, Bogdanova, Bazarova, Juškeviče, Lunačarského a Valentinova. Lenin ukazuje, že"třídní úloha empiriokriticismu se plně redukuje na přisluhování fideistům v jejich boji proti materialismu vůbec a proti historickému materialismu zvlášť". Leninova kniha je zároveň obranou theoretických základů marxismu -dialektického materialismu a historického materialismu - a materialistickým shrnutím a zhodnocením všeho důležitého a podstatného, co přinesla věda, a především přírodověda, za celé historické období od Engelsovy smrti. [Podle DějinVKS(b)].

Komentáře ke knize
Vladimir Il'jič Lenin

Vladimir Iljič Uljanov , který přijal přezdívku Lenin , , byl komunistický politik a revolucionář, vůdce bolševické strany, první předseda vlády sovětského Ruska a posléze Sovětského svazu . Byl teoretikem leninismu, který definoval jako adaptaci marxismu v období imperialismu. Stál v čele Říjnové revoluce roku 1917 v Rusku, poté byl do roku 1923 de facto nejvyšším představitelem Sovětského svazu, za jehož zakladatele je všeobecně označován. Inicioval uznání porážky a stažení Ruska z první světové války brestlitevským mírem a vedl zemi do občanské války, která si vyžádala 7–12 milionů obětí, především z řad civilního obyvatelstva.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více