Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Maska

F. Paul Wilson, Matthew J Costello

9788024204871 | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 368
Jazyky: česky
Překladatel: Michal Prokop
ISBN: 80-242-0487-8
Vystaveno: pá 26. června 2020 11:58
Číslo položky: 104854

Tristan je dokonalý špión: nemá totožnost, rodinu, přátele ani práva. Je to "mim". Žádný pouliční klaun... nic takového... ale uměle vytvořená a klonovaná lidská bytost, jejíž metamorfovanou DNA lze programovat tak, aby se změnila v "masku" - perfektní genetickou kopii kteréhokoliv člověka čí jiného smyšleného tvora. Mimové jsou majetkem válčících městských států a mohou se stát neúnavnými dělníky či tajnými agenty - dokud náročnost přejímaných masek nezpůsobí rozklad mimové tělesné schránky. Jeho jedinou šancí na přežití je získání Osobnosti - postavení občana a stálé podoby. Tristana od Osobnosti dělí pouze jediný úkol. Musí se vydat do nepřístupného nervového centra nepřátelské korporace, zmocnit se přísně utajovaných dat a uniknout divokým a neskutečným peklem psychopatických kultů a mutantského podzemí. Brzy však zjišťuje, že se ocitl ve víru intrik a lží, do jeho poslání zasahují tajuplná postava jménem Okasan a revoluční organizace Proteus. Bez ohledu na to, zda je pouhou figurkou na šachovnici, nebo hráčem, či člověkem, Tristanova maska a role, která mu připadla, rozhodnou o dalším osudu - nebo zhoubě - celé lidské rasy.

Komentáře ke knize
F. Paul Wilson

Spisovatel F Paul Wilson se narodil a vyrůstal v New Jersey, kde promarnil mládí hrou se zápalkami, vysedáváním nad stránkami Uncle Scrooge a komiksů, četbou Lovecrafta, Mathesona, Bradburyho a Heinleina, poslechem Chucka Berryho a Alana Freeda v rádiu a koukáním na filmové horory. V roce 1967 absolvoval Georgetownskou universitu – vystudoval lékařskou fakultu. Už v prvním roce studia na lékařské fakultě začal otiskovat povídky, od té doby stále píše a provozuje lékařskou praxi. V sedmdesátých letech prodal množství komiksových příběhů. Jeho povídky a novely jsou vydávány jak v knižní podobě, tak časopisecky a byly zařazeny do výročních antologií nejúspěšnějších próz. Jeho romány vystoupily vysoko na žebříčcích popularity. Má na kontě šestnáct románů a je editorem antologie Freak Show, kterou vydává asociace Amerických autorů hororu. Jeho první tři romány žánru science fiction vyšly v jednosvazkovém souboru The LaNague Chronicles. Romány The Keep a The Tomb se dostaly do seznamu bestsellerů New York Times. Podle románu The Keep natočila společnost Paramount v roce 1983 vizuálně úchvatný, leč zcela nesrozumitelný film. Jeho premiéru provázely zdrcující kritiky, a tak zašel milosrdně rychlou smrtí. Autor se k odpovědnosti za tento film nehlásí. Kniha Wheels Within Wheels získala v roce 1979 cenu Prométheus, The Tomb cenu Porgie za nejlepší původní paperback roku 1984. Ve Spojených státech je v tisku přes 5 milionů Wilsonových knih. Jeho dílo bylo přeloženo do osmnácti cizích jazyků. V roce 1992 vytvořil Wilson spolu s M. Costellem pro televizi Sci-fi Channel program FTL NewsFeed, každodenní minutové zpravodajství z budoucnosti vzdálené 150 let, které se v Americe stalo kultovní záležitostí, autoři píší scénáře ke všem spotům . Wilson a Costello také podepsali smlouvu na román Mirage, a to jak na klasickou knižní podobu, tak na interaktivní CD-ROM. ...

Matthew J Costello

Matthew Costello přispívá do mnoha periodik, včetně Sports Illustrated, Mystery Scene a Los Angeles Times. Je píšícím redaktorem časopisu Games. Napsal knihy o hrách pro nakladatelství Prentice Hall a John Wiley & Sons. K jeho knihám žánru science fiction a fantasy patří čtenářsky velmi úspěšný The Wizard of Tizare a thriller o cestování časem Time of the Fox. Jeho thriller Homecoming, který Dean Koontz nazval „knihou zabijákem", by sdružením amerických autorů hororů navržen na cenu Nejlepší kniha roku 1992. Costellovy povídky se pravidelně objevují v oblíbených antologiích. Costello napsal scénář k nejprodávanějšímu interaktivnímu disku CD-ROM vydanému v nakl. Virgin a Trilobite a nazvanému The 7th Guest. Dílo vyšlo i v knižní podobě. V roce 1996 hodlá vydat ve Warner Books knihu i CD-ROM Mirage, jejichž spoluautorem je F. Paul Wilson. S Wilsonem napsal Costello i interaktivní film Bomhmeister pro firmu Interfilm Technologies. Oba spoluautoři jsou také tvůrci „bible" televizního kanálu Sci-fi Channel FTL NewsFeed, denního zpravodajského programu z 22. století. Costello se svou ženou a třemi dětmi žije v Katonah ve státě New York.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více