Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Marta Kubišová : asi to tak sám Bůh chtěl--

Luboš Nečas, Marta Kubišová

Ikar | 2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 191, [48] barev. obr. příl
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-249-0549-3 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Veronika Průchová
Vystaveno: po 10. ledna 2022 14:46
Číslo položky: 265849

Známe ji jako vynikající zpěvačku a charismatickou osobnost s nezaměnitelným, zcela originálním hlasem a projevem. Když se v 60. letech objevila na scéně naší populární hudby, vyvolala senzaci. Udávala prim v tříčlenné vokální skupině Golden Kids a dostávala jednu nabídku za druhou ke koncertování doma i v cizině. Vyhrála dvakrát po sobě anketu popularity Zlatého slavíka, stala se hvězdou první velikosti v showbyznysu i veřejném životě a do srdcí nás všech se navždy zapsala svou MODLITBOU PRO MARTU. Ale právě po ní přišel nečekaný zákaz umělecké činnosti "pánů shora", který trval téměř 20 let... Málokdo tuší, co si Marta Kubišová v průběhu nuceného "pěveckého zákazu" prožila jako obyčejný člověk v soukromí, co všechno musela překonat. Proč odmítla emigrovat, jak žila, kde pracovala, aby zabezpečila sebe a dceru, a přitom nebyla na očích veřejnosti. Prodělala dvě klinické smrti, přišla o první dítě, dvakrát se rozvedla. Z politických důvodů, ale nejen kvůli tomu, se přestěhovala na Vysočinu. Ani křest dceři Kateřiny, které šel za kmotra dlouholetý kamarád Marty Kubišové, pozdější prezident Václav Havel, se neobešel bez dohledu tehdejší Státní bezpečnosti. Byla jednou ze signatářek Charty 77 a později více než rok mluvčí této organizace... Pro většinu z nás zůstala Marta Kubišová po celou tu dobu symbolem morální i osobní statečnosti a lidské nesobeckosti. Přišla sametová revoluce a Marta se opět vrátila na pódia hudebního i divadelního světa, do nahrávacích studií, rozhlasu a televize: nejen jako zpěvačka, ale především jako organizátorka nejrůznější charitativní činnosti. Vrátila se, aby nás pohladila po duši svým nevšedním hlasem a pomáhala všude tam, kde je třeba. Legenda znovu ožila…

Komentáře ke knize
Marta Kubišová

Marta Kubišová je známý český zpěvák, který se stal symbolem odporu proti komunistickému režimu v bývalém Československu. Narodila se 1. listopadu 1942 v Českých Budějovicích a první popularitu si získala v 60. letech 20. století svým výrazným hlasem a emotivním vystupováním. Kubišová byla členkou tria Golden Kids, které tvořili také Helena Vondráčková a Václav Neckář. Její kariéra byla náhle přerušena v roce 1970, kdy jí komunistická vláda zakázala vystupovat kvůli jejímu zapojení do Pražského jara a spojení s disidentským hnutím.

Luboš Nečas

Narozen 1972. Publicista, redaktor, autor biografii, dětské literatury, kuchařských knih, scénárista publicistických televizních pořadů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet