Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Mariáš v Reykjaviku

Vratislav Blažek

Sixty-Eight Publishers | 1975


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 182
Jazyky: česky
Editor: Václav Táborský
Edice: Vybraných spisů Vratislava Blažka 1. svazek 0x
Vydáno v: Toronto
Poznámka: obálka Mikuláš Kravjanský
Vystaveno: po 2. září 2019 16:42
Číslo položky: 71302

Kniha sestavená z dopisů Vratislava Blažka, scenáristy a dramatika, který se stal předobrazem Blažeje ze Škvoreckého románu Příběh inženýra lidských duší. Svébytný pohled na jedno vzácné přátelství i do prostředí české emigrace.

Exilové vydání. Předmluvu napsal, vybral, uspořádal a vysvětlivkami opatřil Václav Táborský. Obálku s použitím kresby Ivana Steigera navrhl a grafickou úpravu knihy provedl Mikuláš Kravjanský.

Komentáře ke knize
Vratislav Blažek

Vratislav Blažek byl český textař, dramatik a filmový scenárista. Absolvoval několik tříd gymnázia, od roku 1945 studoval malbu. Při studiu si přivydělával psaním do několika satirických časopisů. V této době začala jeho autorská spolupráce s Divadlem satiry. Po roce 1968 emigroval do Německa. Poté byl v normalizační ČSSR zakázán a ignorován. Dále je autorem textů k celé řadě písní, které časem zlidověly . Spisovatel Josef Škvorecký, jenž stejně jako Vratislav Blažek pocházel z Náchoda, zpracoval jeho osudy ve svém románě Příběh inženýra lidských duší. Blažek se v něm objevuje pod jménem Vratislav Blažej prostřednictvím dopisů, jež v průběhu několika desetiletí napsal protagonistovi knihy Danny Smiřickému a v nichž s ironickým humorem komentuje dramatické zvraty svého života. Styl těchto dopisů je zřetelně autentický, jak lze doložit srovnáním s výborem z Blažkovy korespondence Mariáš v Reykjavíku, vydaného v exilovém nakladelství manželů Škvoreckých Sixty-Eight Publishers.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat