Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Malý labyrint filmu

Pavla Frýdlová, Jan Bernard

Albatros | 1988

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 507
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jiří Kalousek, Petr Melan, Jan Kuděla, Pavel Šlechta
Série: Malý labyrint
Vydání: 1
ISBN: 13-734-88
Vydáno v: Praha
Náklad: 40 000 ks
Poznámka: obálka Jiří Běhounek
Vystaveno: pá 12. února 2021 13:17
Číslo položky: 153113

Kniha obsahuje hesla z prehistorie filmu a historického vývoje filmové techniky, seznamuje s dějinami filmu jako nového uměleckého druhu včetně detailnějšího pohledu na kinematografie jednotlivých národů, států a kontinentů. Další hesla vyprávějí o významných režisérech a jejich dílech, nejrůznějších filmových profesích a činnos tech, které jsou spjaty s uměleckou tvorbou a výrobou filmu. Prostor je věnován také heslům, týkajícím se technického procesu výroby filmu a jeho distribuce, filmovým vyjadřovacím prostředkům, žánrům, druhům i pojmům filmové vědy.

Komentáře ke knize
Jan Bernard

Narozen 18.7.1948 v Liberci. Doc., PhDr., CSc., filmový a divadelní teoretik, práce z oboru. Po studiu na Filozofické fakultě UK - obor dějiny a teorie filmu, dějiny a teorie divadla - působil v letech 1975-1987 v tehdejším Československém filmovém ústavu jako výzkumný pracovník a později jako organizátor a lektor Rady čs. filmových klubů. Koncem osmdesátých let začal působit jako pedagog na FF UK, kde po listopadu 1989 vedl oddělení filmové vědy a později katedru divadelní a filmové vědy. V letech 1993 až 1999 byl Jan Bernard děkanem pražské FAMU, na níž působí dodnes jako pedagog. Specializuje se na dějiny filmových teorií, základy filmové řeči, aplikaci estetických kategorií ve filmu a na problematiku médií. Je autorem řady studií, článků a knih z oblasti filmové teorie, historie a estetiky.

Pavla Frýdlová

Pavla Frýdlová , je dramaturgyně, publicistka, filmařka, překladatelka, ale především úžasný člověk, který dovede dobře naslouchat a potom vydávat sběry vzpomínek zdánlivě obyčejných lidí . Ženy, ke kterým díky jejich zážitkům, osudům a často výjimečných schopnostem cítí velký respekt a dokáže tyto prožitky mistrně předat čtenáři. Díky těmto příběhům čtenář také pozná život v různých zemích v určitém časovém úseku, jak to vidí skutečně ten, který tam žil a jak to opravdu bylo - často se pohled na život ve střední Evropě vždy v určitém období očima svědků velmi překvapivě liší od učebnic dějin. Nádherně popsaná mentalita některých národů pohledem české - vnímavé a inteligentní ženy. Žije v Praze a částečně v Berlíně.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více