Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Malá Strana - Menší Město pražské

Václav Hlavsa, Jiří Vančura

Státní nakladatelství technické literatury | 1983


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 311
Jazyky: česky
Série: Historická města pražská 3.
Vydání: 1
ISBN: 04-701-83
Vydáno v: Praha
Náklad: 35 200 ks
Poznámka: obálka Pavel Šváb
Vystaveno: st 20. dubna 2022 11:54
Číslo položky: 317882

Předložené dílo Malá Strana / Menší Město pražské je pojato ze dvou různých, přesto však doplňujících se hledisek.
První část knihy rozprostírá před čtenářem široký obraz, který vypovídá o historickém vývoji Malé Strany, jedné z nejsvéráznějších částí hlavního města Prahy.
Druhá část knihy je zaměřena na místopis této zcela ojedinělé historické rezervace Prahy. Jsou zde popsány jednotlivé ulice, výstavné paláce, kostely, významné občanské domy, i se všemi zvláštnostmi a dále krásné zahrady, jež svou zelení pokrývají svahy pod Hradem i pod Petřínem. V architektonickém ztvárnění všech těchto prvků tvořících Malou Stranu je možno spatřit různá historická období, v nichž se město přetvářelo, až nalezlo trvalý výraz ve stavu, v jakém ho nalézáme nyní. Současný pohled na tuto pražskou čtvrť je již dnes chráněn jako památka a bude zachován i do budoucnosti pro příští generace.

Komentáře ke knize
Václav Hlavsa

Narozen 8.11.1905 v Kejnicích u Horažďovic, zemřel 2.6.1986. PhDr., archivář a knihovník, ředitel Archivu a Muzea hlavního města Prahy, knihy a průvodce po Praze.

Jiří Vančura

Historik, novinář, redaktor, signatář Charty 77. Jiří Vančura, narozen roku 1929. Vystudoval historii na Univerzitě Karlově v Praze a poté působil jako nakladatelský redaktor a novinář v oblasti historie a vnitropolitické problematiky - v letech 1961-1964 také v deníku Mladá fronta. Od ledna 1970 do konce roku 1989 pracoval jako dělník v geologickém průzkumu. Přitom byl činný v občanských iniciativách a publikoval v nezávislém a zahraničním tisku. Zpracoval několik historických námětů a této činnosti se věnoval i nadále.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat