Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Malá encyklopedie lesnictví - Stručný přehled lesnictví pro potřebu praxe. Díl I + Díl II.

Jan Frič, Bohuslav Mařan, Antonín Pfeffer, Pravdomil Svoboda

Čs. matice lesn., nyní Lesn. kult. ústředí, Praha | 1947

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná + převazba
Počet stran: 846, 682
Jazyky: česky
Editor: Jan Frič, Karel Šiman
Edice: 39. svazek ed. Knihovna Čs. matice lesnické 0x
Vydání: 2
Vydáno v: Písek
Vystaveno: út 1. září 2020 16:25
Číslo položky: 114401

K. Šiman: Životopis Ing. Dr. h.c. Theodora Mokrého. Jan Frič: Úvod do lesnictví. B. Mařan: Lesní stanoviště (Půda, Ovzduší a podnební činitelé, Všeob. a místní poloha lesa, Poznámky k bonitaci stanoviště, Popis stanoviště). Pr. Svoboda: Lesní rostlinstvo (Život stromu, Život lesa). J. Frič: Pěstění lesů (Všeob. pojmy, Lesníkova práce, Stručný přehled vlastností lesních dřevin). A. Pfeffer: Ochrana lesů (Ochrana lesa proti škodám způsobeným člověkem, Ochrana proti škodám vzniklým nepříznivými podmínkami stanovištními, t.j. vlivy půdními a živelnými. Škoda na lese způsobená přírodou ústrojnou, Určovací tabulky nejdůležitějších hmyzích škůdců, žijících na našich dřevinách, Nejdůl. zásady ochrany přírody pro lesníky)

Komentáře ke knize
Antonín Pfeffer

Profesor RNDr. Ing. – DrSc. Antonín Pfeffer byl český entomolog, lesnický odborník a spisovatel. Po maturitě absolvoval lesnickou fakultu ČVUT a přírodovědnou fakultu UK v Praze . V roce 1924 asistent prof. Komárka ve Výzkumném ústavu pro ochranu lesů a tam se zabýval kalamitou obaleče modřínového . Doktor přírodních věd , habilitace – docent na LF v Praze , profesor , zakladatel moderních metod ochrany lesa v podmínkách vlivu civilizace, velký znalec kůrovců , autor a spoluautor mnoha vědeckých prací, popularizačních článků a publikací.

Pravdomil Svoboda

Pravdomil Svoboda byl český botanik a dendrolog, vyučoval a zastával vedoucí funkce na vysokých školách v Praze a Zvolenu. V roce 1954 se stal zakladatelem Arboreta Kostelec nad Černými lesy, později působil jako ředitel Botanické zahrady ČSAV v Průhonicích a ředitel arboreta Borová Hora ve Zvolenu. Pravdomil Svoboda se narodil v Prostějově jako syn knihkupce. Absolvoval reálné gymnázium v Příbrami. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze, studium ukončil v roce 1931. Rok byl na praxi v Tatrách. Poté pracoval v Ústavu dendrologie ČVUT v Praze. V roce 1946 se stal docentem, později profesorem a vedoucím katedry dendrologie a geobotaniky Lesnické fakulty ČVUT. Hned po 2. světové válce v roce 1945 začal Svoboda vysazovat vybrané dřeviny na bývalé pastvině v blízkosti Kostelce, čímž se svými spolupracovníky položil základy Arboreta Kostelec nad Černými lesy. Oficiálně arboretum existuje od roku 1954. Uvnitř areálu stále stojí jeho chata a jeho působení připomíná pomník. Arboretum je součástí Lesnické fakulty České zemědělské univerzity v Praze. Poté se Svoboda stal ředitelem Botanické zahrady ČSAV v Průhonicích. V letech 1964–1972 působil ve Zvolenu, a to jako ředitel arboreta Borová Hora a vedoucí katedry dendrologie a krajinářství Vysoké školy lesnické a dřevařské.

Bohuslav Mařan

Narozen 2.12.1898 v Českém Dubu, zemřel 7.12.1962 v Praze. Ing., dr., DrSc., docent lesní biologie, publikace z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat