Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Litoměřice

Ilona Kotyzová, Oldřich Kotyza

Paseka | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 80, [64] obr. příl
Jazyky: česky
Edice: Zmizelé Čechy 11x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7432-091-0 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 26. dubna 2021 9:34
Číslo položky: 174015

Architektonický a urbanistický vývoj Litoměřic od středověku po současnost. Historické fotografie dokumentující proměny města zejména v 19. stol.
Úvodní textová část se soustřeďuje téměř výhradně na měnící se architektonickou podobu litoměřické městské aglomerace v procesu historického vývoje. Podrobně dokládá vznik i zánik významných historických objektů (hrad, městské hradby, církevní stavby, most atd.). Největší pozornost věnuje staršímu období. Charakterizuje Litoměřice jako menší město, které nebylo negativně poznamenáno intenzivním průmyslovým rozvojem a zachovalo si harmonické spojení s okolní krajinou. Proměny města po vzniku Československé republiky a po 2. světové válce zmiňuje pouze stručně.

Komentáře ke knize
Oldřich Kotyza

Oldřich Kotyza byl český archeolog. Pracoval jako archeolog v Oblastním muzeu v Litoměřicích, kde byl kurátorem podsbírky archeologie. Vedle raně a vrcholně středověké archeologie litoměřického regionu se zabýval také historickou klimatologií, religionistikou a regionálními dějinami Litoměřicka. Jako externista také vyučoval na katedře archeologie Západočeské univerzity v Plzni. Externí odkazy

Ilona Kotyzová

PhDr. Ilona Kotyzová. Vystudovala dějepis a český jazyk na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Od roku 1987 pracuje v archivnictví, v současnosti je ředitelkou Státního okresního archivu Litoměřice se sídlem v Lovosicích.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více