Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lidská sexualita jako projev přirozenosti a kultury

Ivo Pondělíček, Jaroslava Pondělíčková-Mašlová

Avicenum | 1971


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 327
Jazyky: česky
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 11. ledna 2021 8:17
Číslo položky: 141873

Psycholog a sexuoložka shrnují ve své společné práci pohledy na postupnou přeměnu původního biologického založení v ryze lidskou životní kvalitu. Přispívají tak ke komplexnímu pochopení novodobých komplikací v pohlavní sféře. Předmětem zájmu jednotlivých kapitol jsou vývin a časné projevy pohlavnosti, formy a typy sexuálního chování, otázky výběru a partnerství, poruchy v soužití a současný sexuální standard.

Komentáře ke knize
Ivo Pondělíček

Ivo Pondělíček byl český sexuolog, malíř a filmový teoretik. Byl autorem řady sexuologických publikací, také kultovní příručky pro dospívající Sexuální zrání mladého muže. Promoval na Masarykově univerzitě v Brně, poté působil jako lékařský psycholog v Karlových Varech. Od roku 1959 přednášel psychologii filmu na FAMU, poté na Filozofické fakultě UK v Praze. Ze škol byl donucen odejít a zaměřil se na sexuologii. V 80. letech působil na klinice popálenin. Založil první poválečnou manželskou poradnu v Československu. Zkušenosti ze sexuologické praxe přenesl později do výtvarného umění, kterému se aktivně věnoval až v důchodovém věku.

Jaroslava Pondělíčková-Mašlová

Narozena 14.8.1927 v Přelouči. MUDr., sexuoložka, od r.1961 v Sexuologickém ústavu 1. LF UK v Praze. Věnuje se sexuálním poruchám, parafiliím, sexuální delikvenci a poruchám plodnosti mužů. Je naší přední propagátorkou otevřené sexuální výchovy. Nedocenitelné jsou její životní zkušenosti v léčení a sexuálním poradenství u dětí s poruchami somatosexuálního vývoje. Publikace z oboru sexuologie. Manžel byl klinický psycholog Ivo Pondělíček , syn David je rovněž MUDr.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu