Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lidi aneb Duch národa je nejlépe cítit v přeplněném autobuse : 1. díl - Duch národa je nejlépe cítit v přeplněném autobuse

Milena Holcová

Šalvar | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 183
Jazyky: česky
Ilustrátor: Adolf Born
Edice: 1. svazek ed. Lidi 2x
ISBN: 978809030110X
Náklad: 8 000 ks
Vystaveno: st 7. září 2022 13:36
Číslo položky: 396208

Milena Holcová se ve své knížce soustřeďuje na lidi. Na jejich projevy, zvyky a reakce. Zajímá ji, jak bydlí lidé v různých koutech světa, jak žijí, jak rychle se s vámi dokáží spřátelit, jaké jsou jejich přátelské vztahy. Nahlíží i pod pokličku zcela intimních věcí, jako je sex nebo osobní hygiena. "Celých dvacet let nevycházím z úžasu. Ne z toho, jak jsme jiní, ale nad tím, jak jsme stejní", uvozuje své postřehy z cest, které vás stejně pobaví, jako poučí. Máte-li už dost klasických cestopisů, odpočiňte si u tohoto velmi vtipně, lehce a upřímně napsaného povídání.

Komentáře ke knize
Milena Holcová

Dlouhá léta žila v Brně, nyní žije v Praze. Popírá přívlastky spisovatelka a cestovatelka, přestože projela skoro celý svět a napsala již devět knih. Pobývala mezi mongolskými pastevci, africkými Masaji, zambijskými venkovany, islandskými farmáři, americkou střední vrstvou, laponskými intelektuály, afgánskými táliby, poznala orinocké a mexické indiány, domorodce v Laosu i venkovany na Kubě… Cestování chápe jako životní filosofii a styl, který upřednostňuje svobodu a zajímavost před bezpečím. Věří, že celý svět se dá objevit v jedné vesnici, jde jen o to umět se dívat a naslouchat. Přestože byla pozvána do mnoha „klubů cestovatelů“, členství odmítá, protože nechce patřit k sortě výkonostních cestovatelů.kteří byli nejvýš, nejdál, tam kde ještě žádný běloch nebyl… V prvenství nenachází nic smysluplného, popisy podobných zážitků jí připadají zoufale nudné. Podle vlastních slov cestuje, aby si potvrdila nebo vyvrátila některé soukromé hypotézy, které pak čtenářům nabízí, ale nevnucuje.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu