Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Lid Obou zemí

Barbara Mertz

Domino | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 389, [16] s barev. obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Jana Vlčková
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7303-484-9 (váz.)
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: čt 9. září 2021 10:52
Číslo položky: 220179

Světoznámá egyptoložka Barbara Mertz (píšící také pod pseudonymem Elizabeth Peters) v této výpravné publikaci nabízí čtenářům cestu časem o tisíce let nazpět, aby se mohli pohroužit do každodenního života obyvatel starého Egypta.

Kdo vlastně byli lidé, jejichž civilizace nám zanechala tolik velkolepých monumentů a stala se inspirací pro vznik bezpočtu filmů, knih, uměleckých děl a mýtů? Co tehdejší Egypťané jedli, pili, do čeho se oblékali, o čem rozmlouvali či snili? Jaký postoj zastávali k otázce náboženství, k výchově dětí, nahotě či předmanželskému sexu?

Autorka nás fundovaně provádí domovy, pracovišti i chrámy a poskytuje zasvěcený pohled na život prostých i vznešených Egypťanů. Poutavým způsobem se tak seznamujeme s každodenními obyčeji kněžích, otroků, hospodyň i příslušníků královské rodiny, abychom dospěli k závěru, že obdivovaná egyptská civilizace byla výrazně odlišná od té naší, ale že se jí v mnohém možná až překvapivě podobala.

16 stran ob. p.

Komentáře ke knize
Barbara Mertz

Barbara Louise Mertz, rozená Barbara Louise Gross byla americká autorka, která psala pod pseudonymy Elizabeth Peters a Barbara Michaels. V roce 1952 získala doktorát - PhD v oboru egyptologie, kterou studovala spolu s Johnem A. Wilsonem, diplom získala ve věku 23 let. Napsala dvě knihy o starověkém Egyptě, psala i detektivní romány plné mysteriozních tajemství a napětí. Provdala se za Richarda Mertze , manželství skončilo po 19 letech rozvodem. Měli spolu dvě děti . Barbara Mertzová byla feministka, toto téma se často objevovalo v jejím díle. Získala řadu nominací a ocenění. * Beletrie psaná pod jménem Elizabeth Peters : Amelia Peabody - tato série obsahuje 20 knih. Vicky Bliss - 6 knih. Jacqueline Kirby - 4 knihy. Další knihy mimo série. * Beletrie napsaná pod jménem Barbara Michaelsová: Georgetown trilogie , House serie a dalších 25 knih. * Pod svým jménem Barbara Mertz psala odborné a populárně-naučné publikace.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu