Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Lexikon české šlechty : erby, fakta, osobnosti, sídla a zajímavosti. Díl 2 : II - erby, fakta, osobnosti, sídla a zajímavosti

Jan Halada

Akropolis | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Lexikon české šlechty : erby, fakta, osobnosti, sídla a zajímavosti - Jan Halada (1992, Akropolis)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 189
Jazyky: česky
Ilustrátor: František Doubek
Edice: Lexikon české šlechty 3x
Vydání: 1
ISBN: 80-85770-04-0
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 13. ledna 2021 17:03
Číslo položky: 142963

Nové vydání Lexikonu české šlechty - předchozí tři díly vyšly v rozmezí let 1992-1994 - shrnuje původních šest set hesel a přidává k tomu ještě dalších sto. Čtenářům se tak dostává 700 populárně podaných statí o nejvýznamnějších českých či zdomácnělých šlechtických rodech v podobě základních slovníkových informací. Při výběru byl kladen důraz na rody, které v zemích Koruny české žily v dřívějších stoletích, nikoli na rody nobilitované až v posledních sto padesáti letech. Text původní trilogie byl tedy rozšířen o sto dalších rodů, doplněn rejstříkem, ale také revidován a doplněn o nejnovějších informace o rodech žijících a působících v současnosti v Čechách a na Moravě. Nejobsáhlejší dílo o české šlechtě doprovází téměř tisíc vyobrazení erbů, rodových sídel, dobových portrétů, pečetí, autografů a faksimilií tištěných pramenů.

Komentáře ke knize
Jan Halada

Jan Halada je český historik, novinář, redaktor a spisovatel, autor knih literatury faktu. V letech 1963–1968 vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy obor filozofie–historie. Na téže fakultě získal v roce 1971 titul PhDr. Po studiu začal pracovat jako redaktor nakladatelství Mladá fronta. V roce 1975 se stal vedoucím redakce společenskovědní literatury a od roku 1981 pak zástupcem šéfredaktora nebeletristického úseku nakladatelství. Zde působil až do roku 1988, kdy se stal šéfredaktorem Lidového nakladatelství. Od roku 1990 působí na katedry žurnalistiky nově vzniklé Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Přednášel i na Filozofické fakultě UK, VŠE, ČVUT, Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové, Vyšší odborné škole publicistiky v Praze, aj. V roce 1990 získal na FF UK vědeckou hodnost kandidáta věd . V roce 1996 byl jmenován docentem. Je autorem či spoluautorem asi čtyřiceti knih, mnoha článků a statí v četných periodikách. Je předsedou literární soutěže Cena Miroslava Ivanova za literaturu faktu. V roce 2012 obdržel Cenu M. Ivanova za celoživotní dílo a v roce 2013 obdržel slovenskou Cenu V. Zamarovského za literaturu faktu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více