Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Letecké katastrofy jejich vyšetřování : 01

Lukáš Musil

Regia | 2018


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 281
Jazyky: česky
Série: Letecké katastrofy a jejich vyšetřování 1.
ISBN: 978-80-87866-39-9
Vystaveno: po 25. dubna 2022 12:27
Číslo položky: 320824

Létání dopravními letadly je dnes běžnou záležitostí. Pro někoho je to rutina, pro jiného událost. Ale ruku na srdce - každého z nás během bezpečnostní instruktáže před startem někdy napadlo, co by se stalo, kdyby se letadlo zřítilo. Tento strach je naprosto přirozený a patří k lidské podstatě. A nic na tom nemění skutečnost, že létání je vůbec nejbezpečnějším druhem dopravy.

Kniha, kterou držíte v rukou, je již druhým literárním počinem leteckého publicisty Lukáše Musila. Debutoval v roce 2016 titulem Encyklopedie dopravních letadel, mapující historii dopravního letectví od konce druhé světové války po současnost. Tentokrát se autor zaměřil na havárie, které k rozvoji letecké dopravy bohužel neodmyslitelně patří.

Příčinou letecké havárie může být počasí, konstrukční vada, chyba posádky nebo pozemního personálu, případně špatná údržba. Nejčastěji se však jedná o kombinaci více faktorů. Podívejme se nyní na příběhy letadel, která z různých důvodů nedoletěla v pořádku do cíle. Dozvíme se o nehodě legendárního stroje Concorde, o srážce dvou Boeingů 747 na Kanárských ostrovech, o sestřelu korejského Jumbo Jetu sovětskou stíhačkou, o tragické nehodě hráčů hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl a mnoha dalších.

Letecká katastrofa je bezesporu tragickou událostí, zvláště pokud dojde ke ztrátám na lidských životech. Její vyšetřování však často vede k zavedení opatření, která v budoucnu pobobným situacím zamezí. V těchto případech platí dvojnásob, že chybami se člověk učí. Vydejme se tedy po stopách vyšetřovatelů, kteří se snaží příčiny leteckých nehod objasnit. Často jde o práci vskutku detektivní.

Komentáře ke knize
Lukáš Musil

Letecký expert a publicista. Publikace z oboru dějin letectví.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více