Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Léta s Top Gear

Jeremy Clarkson

Argo | 2014


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 357
Jazyky: česky
Překladatel: Marko Hauliš, Hana Haulišová
ISBN: 9788025710999
Poznámka: obálka Martin Radimecký
Vystaveno: st 7. září 2022 11:29
Číslo položky: 395994

Jeremy Clarkson jako novinář začínal v místním listu Rotherham Advertiser a později psal pro Lincolnshire Life nebo Sun a Sunday Times. Dnes je autorem a spolu s Jamesem Mayem a Richardem Hammondem moderátorem televizního pořadu BBC Top Gear, jehož nová a nová pokračování pravidelně sledují miliony lidí po celém světě. O Clarksonovi se říká, že je nějvětší osobností britské televize. Měří 196 cm.

V knize Léta s Top Gear se nám dostává potěšení číst špičkovou novinařinu a osobité názory na nejrůznější automobily a automobilový průmysl, ale nejen to; také se nám tu otevírá „svět podle Clarksona“, ostrov vtipu, ironie a střízlivého občanského myšlení, stavícího do nelichotivého světla svět evropských zákazů a příkazů, všeobecného opatrnictví a politické korektnosti. Kniha obsahuje výbor autorových sloupků, vycházejícíh mezi lety 1993 a 2011 v prestižním automobilovém časopise Top Gear.

Komentáře ke knize
Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson , celým jménem Jeremy Charles Robert Clarkson, je anglický hlasatel, žurnalista a spisovatel, který se specializuje na motorismus. Znám je především jako bývalý moderátor pořadu Top Gear, který moderoval společně s Richardem Hammondem a Jamesem Mayem. Také píše články pro The Sunday Times a The Sun. Do povědomí diváků se dostal jako moderátor již v původním Top Gearu v roce 1988. V polovině 90. let se začal stávat veřejně uznávanou osobností, pravidelně se objevoval na britských stanicích, kde moderoval vlastní pořady a byl zván jako host do jiných pořadů. Clarkson není pouze producentem pořadů o motorismu, ale i o historii a strojírenství. Od roku 1998 do roku 2000 uváděl i vlastní show Clarkson. Jeho humorný, avšak politicky nekorektní styl psaní a moderování často vzbuzuje u veřejnosti rozporuplné reakce a často je kritizován médii, politiky, různými skupinami lidí a veřejností. Clarkson se narodil v Doncasteru cestovnímu prodavači Edwardu Grenvillovi Clarksonovi a učitelce Shirley Gabrielle Ward. Jeho rodiče, kteří prodávali návleky na konvice, dali syna na soukromou školu, ale nevěděli, jak zaplatí všechny výdaje, až do doby, kdy Clarksonovi bylo 13 a jeho matka vyrobila dva medvídky Paddington, jako dárek pro svoje děti. Ti se stali tak populárními, že je matka začala vyrábět ve větším a získala tak peníze, aby její syn mohl navštěvovat Hill House School a později Repton School . Z Repton School byl později vyhozen za „pití, kouření a darebáctví“. Clarksonovou první ženou byla Alexandra James . V květnu 1993 si vzal svoji manažerku Frances Cain , se kterou se ovšem v roce 2014 rozvedl. Společně žili v Chipping Noronu, v Cotswoldsu, společně se svými třemi dětmi. Jeremy je také členem Chipping Norton set. Je známý pro kupování aut jako dárků, k Vánocům roku 2007 koupil své dru...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více