Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

L- jako lháři

Sue Grafton

BB art | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 242
Jazyky: česky
Překladatel: Jaroslava Kočová
Edice: 12. svazek ed. Kinsey Millhoneová 61x
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7257-329-2 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 22. května 2021 10:49
Číslo položky: 186000

Byl ten stařec lhář? Vodil celá léta svou rodinu za nos smyšlenkami o své oslňující statečnosti za války? Teď je mrtvý a pravdu už nikomu nepoví, i kdyby chtěl. Pozůstalí však kategoricky odmítají myšlenku, že by zemřelý nebyl víc než lhář a požadují pro něj pohřeb s vojenskými poctami. Jako veterán by na něj měl právo, úřady mu jej však odmítají vypravit, protože ho nemají v evidenci.
Kinsey Milhonová se zprvu domnívá, že bude stačit jen zatahat za ty správné provázky archivních spisů, aby se nedorozumění vysvětlilo, a proto přikývne na prosby svého stařičkého domácího, který by rád naposledy pomohl mrtvému kamarádovi. Brzy se však ukáže, že zde nepůjde o pouhé listování zažloutlými dokumenty. Kinsey ještě nestačí najít ty správné nitky, když byt zemřelého obrátí vzhůru nohama neznámí lupiči, třebaže v něm zjevně není nic cenného. Brzy nato je brutálně napaden a zbit jeden z mála dávných přátel mrtvého, trvající na jeho dávných válečných hrdinstvích. Kinsey záhy zjistí, že si opět nevědomky ukousla sousto, které není snadné jen tak polknout.
Nakonec dojde i na zažloutlé dokumenty. Neprokazují však chrabrost zemřelého v boji proti Japoncům, nýbrž přinášejí svědectví o desítky let staré bankovní loupeži. Její pachatelé nebyli nikdy dopadeni a nikdy se nenašla ani kořist, kterou si odnesli.
Kinsey začíná nabývat dojmu, že spolubojovníci zemřelého jsou ve skutečnosti jeho spolupachatelé a že tu jde o případ, který ji v divokém víru zanese nejen na mnoho míst Ameriky - záhy už v zájmu vlastního přežití, ale i hluboko do nehrdinské minulosti jeho aktérů.

Komentáře ke knize
Sue Grafton

Sue Graftonová byla americká spisovatelka detektivních románů. Sue Graftonová se narodila v Louisville v Kentucky, jejím otcem byl spisovatel C. W. Grafton. Vystudovala University of Louisville, poté pracovala jako úřednice ve zdravotnictví a pokladní v kalifornských městech Santa Monica a Santa Barbara. První román dokončila ve 22 letech a pokračovala v psaní dalších, z nichž dva byly vydány. Vzhledem k tomu, že nebyly příliš úspěšné, se v následujících letech Graftonová věnovala scenáristické tvorbě. V roce 1982 vydala první román ze své detektivní série podle abecedy. Graftonová je známá především sérií detektivních románů, jejichž názvy začínají písmenem a tvoří abecední posloupnost. Děj románů se odehrává v kalifornském městě Santa Teresa a okolí a hlavní postavu v nich představuje soukromá vyšetřovatelka Kinsey Millhoneová. Doba děje prvního románu řady odpovídá roku vydání, časové mezery mezi ději následujících románů jsou však kratší než mezi vydáváním. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Sue Grafton na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet