Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 361 |
Jazyky: | česky |
Edice: | Řada potravinářské literatury 10x |
Vydání: | 1 |
Vydáno v: | Praha |
Vystaveno: | po 27. července 2020 12:14 |
Číslo položky: | 109391 |
Úvodní svazek připravované řady učebnic kvasné chemie a technologie zahrnuje kvasné procesy vznikající při výrobě organických kyselin a ketokyselin, organických rozpouštědel, enzymů, vitamínů atd. Kromě technologických postupů uvádí i způsoby izolace, rafinace a použití produktů. Jde vesměs o neklasické kvasné výroby, vyvinuté v posledních desítiletích. Další díly budou věnovány drožďářství, lihovarství, sladařství, pivovarství, vinařství a antibiotikům.
Josef Dyr byl česky chemik, profesor kvasné chemie a technologie na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Jejím druhým rektorem byl v období 1953-1955. Zabýval se problematikou produkční mikrobiologie a kvasnou chemií. Jeho synem je Prof. Ing. Jan Evangelista Dyr, DrSc. V roce 1952 mu byla udělena státní cena I. stupně za vyřešení problému výroby důležitých rozpustidel a za zavedení do praxe.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem