Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Krtek a léto

Zdeněk Miler, Kateřina Lovis-Miler

Albatros | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Leporelo
Počet stran: [12]
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-00-01912-3 (dotisk : leporelo)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Zdeněk Miler
Vystaveno: st 4. srpna 2021 13:42
Číslo položky: 212676

Krtek a malá sýkorka se stali nerozlučnými kamarády. V létě se radují ze zahrádky, ošetřují rostlinky, zalévají a mají radost, že zahrádka pěkně rozkvetla. Nestarají se však sami. Šťavnaté listy také náramně zachutnaly třem tlustým housenkám, a kdyby nebylo Krtka, všechno zelené by dočista okousaly a ze zahrádky by nezbylo nic. Jak si s nimi poradí, a jak to nakonec dopadne, si děti prohlédnou v leporelu Krtek a léto.

Komentáře ke knize
Zdeněk Miler

Zdeněk Miler byl český režisér a výtvarník animovaných filmů pro děti, autor oblíbené postavičky Krtečka. Svoji uměleckou činnost začal ve zlínských filmových ateliérech a v roce 1945 začal pracovat v barrandovském studiu Bratři v triku, pod vedením Jiřího Trnky. Logo studia, tři kudrnatí malí kluci v námořnických tričkách, je jeho dílem. Jeho prvním samostatným dílem se stal animovaný příběh O milionáři, který ukradl slunce na námět pocházející z díla Jiřího Wolkera. Nejvíce proslul animovaným seriálem o Krtkovi, který získal velikou oblibu. V současné době existuje 49 dílů o malém Krtečkovi. Zajímavostí je, že seriál o Krtečkovi není mluvený , Krteček a jeho malí kamarádi pouze vydávají zvuky citoslovce, což jsou vlastně hlasové záznamy Milerových dvou malých dcer Kateřiny a Barbory. Svoji bohatou výtvarnou činnost rozšířil i o ilustrace dětských knížek. Ilustroval např. i Petiškova Pohádkového dědečka. Za minulého režimu pro některé práce o Krtečkovi propůjčil jméno spisovateli Ivanu Klímovi. Série animovaných filmů o Krtkovi. Série animovaných filmů o Cvrčkovi.

Kateřina Lovis-Miler

Výtvarnice, malířka a kreslířka, ilustrátorka dětské literatury, autorka leporel , též ilustrace učebnic pro základní školy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu