Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Kroniky Deštné divočiny : Dračí strážce

Robin Hobb

Fragment | 2018

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 543
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Kozák
Edice: Pendragon : světová fantasy 2x, 1. svazek ed. Kroniky Deštné divočiny 0x
Vydání: Pendragon
ISBN: 9788025339312
Vystaveno: čt 14. července 2022 23:39
Číslo položky: 364441

Uběhlo příliš mnoho času od doby, kdy mocná dračice Tintaglia pomohla lidu z kupeckých měst odrazit vpád nepřátel. Pod tíhou práce a výdajů na péči o nelétavé draky, kteří se vylíhli slabí a zdeformovaní, mezitím kupci zapomněli na své sliby. Proto je nařízeno draky přemístit do jejich bájné pravlasti, jejíž lokalita je uzamčená hluboko uvnitř mlhavých dračích vzpomínek.

Thymara, nevzdělané děvče z lesa, a Alise, nemilovaná žena zámožného kupce, se ocitají v nesourodé skupině, pověřené úkolem doprovodit draky do jejich nového domova. Čeká je mimořádná odysea bez příslibu návratu, během níž draci i jejich ošetřovatelé zažijí kromě četných lekcí spoustu útrap a zrad, ale také radostí a dobrodružství, které předčí jejich nejdivočejší představy.

Komentáře ke knize
Robin Hobb

Robin Hobb, vlastním jménem Margaret Astrid Lindholm Ogden , je americká spisovatelka, která se nejvíce proslavila příběhy z Říše Elderlingů , které uvedla knihou Assassin's Apprentice z trilogie Farseer . Narodila se v roce 1952 v Berkeley v Kalifornii. Od deseti let vyrůstala ve Fairbanksu na Aljašce. Vystudovala střední školu Austin E. Lathrop a po roce studia na univerzitě v Denveru se vrátila na Aljašku. V osmnácti letech se provdala za Freda Odgena z Kodiaku, kam se po svatbě také přestěhovali. Na začátku své kariéry psala hlavně pro děti, a tak svou první povídku prodala dětskému časopisu. Její díla se objevila například v časopisech Humpty Dumpty, Jack and Jill a Highlights for Children. Sestavila také krátké povídky využívající specializovaného slovníku, které byly použity v edukačních materiálech Science Research Associates. V 70. letech začala psát krátké fantasy povídky vydané např. v časopise Space and time . První prodanou fantasy povídkou byla „Bones for Dulath“, publikována v antalogii Amazons!, ve které se poprvé objevily postavy Ki a Vandien, které se objevily i v dalších pracích. Amazons! vyhrála cenu World Fantasy Award pro nejlepší antalogii roku. Druhý příběh s Ki a Vandienem „The Small One“ byl publikován v Fanastic Stories v roce 1980. Do roku 1995 publikovala pouze pod jménem Megan Lingholm. Její fantasy přechází mezi několika subžánry, od dobrodružné až po urban fantasy . Její první román, Harpys Flight, byl publikován nakladatelstvím Ace v roce 1983. Byl prvním ze čtyř o Ki a Vandienovi, poslední z nich byl publikován v roce 1989. V letech 1985–1988 psala také povídky do světové antalogie Liavek. Spolu se Stevenem Brustem napsala román The Gypsy, který byl uveden nejen jako klasická kniha, ale také na CD spolu s albem skladeb Songs Fr...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více