Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Křížovka života - moudrost orientální medicíny a dnešek

Josef Jonas

Dialog | 1990

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 268
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jaroslav Pospíšil
Vydání: 3
ISBN: 80-85194-03-1
Vydáno v: Litvínov
Náklad: 80 000 ks
Vystaveno: pá 20. srpna 2021 14:16
Číslo položky: 215717

Autor Křížovky života lékař-psychiatr Josef Jonáš (nar. 29. 7. 1945 v Náchodě) hledá v knize smysl starověkých orientálních představ o lidském organismu. Řadu let se zabývá přírodním léčitelstvím asijských a evropských národů. Poznatky sbírá jak při své práci, tak při své druhé zálibě, při cestování. V tradičních zvycích obyvatel různých zemí poznává smysluplné jednání, přínosné i pro člověka moderní doby. Jeho konečným záměrem je vytvořit model života, ve kterém se neodříkáme vymožeností civilizace, ale dokonale splýváme se svým prostředím.
Orientální lékaři hledali vysvětlení života ve všudypřítomné energii, prostupující organismem podle pevných pravidel. V knize se s těmito pravidly seznamujeme podrobně. Energetické dráhy, aktivní body a zóny tvoří svébytný systém, který umožňuje organismu pružný styk s okolním světem plným energie. Zdánlivě primitivní názory orientálních lékařů ožívají ve světle znalostí současné vědy a předstihují ji ve srozumitelnosti i pro laiky. Představa jednoty tělesné a duševní činnosti člověka je dominantní myšlenkou knihy. Čtenář se naučí přemýšlet nad svým organismem i nad svým vztahem k životu. Výsledkem je pochopení cesty k psychické a fyzické úspěšnosti, která nespočívá v rukou druhých, ale je záležitostí především jeho samotného.

V současné době autor připravuje svou další knihu o lidovém léčitelství slovanských národů.

Komentáře ke knize
Josef Jonas

Je jedním z našich nejpopulárnějších autorů a zároveň vyhledávaným praktikem celostní medicíny. Svůj věhlas získal především díky své průkopnické knize "Křížovka života" a volnému cyklu pokračování s názvem "Tajenky života". V rámci svých publikačních aktivit je také jedním z hlavních spolupracovníků a zároveň předním expertem "Encyklopedie praktického přírodního léčení" a "Rad měsíce" v měsíčníku REGENERACE, časopisu pro zdravý životní styl, který integruje poznatky tzv. západní i alternativní medicíny.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více