Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kříž

Ken Bruen

BB art | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 175
Jazyky: česky
Překladatel: Tomáš Jeník
Edice: 6. svazek ed. Jack Taylor 0x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7461-205-3
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: čt 17. srpna 2017 13:32
Číslo položky: 15451

Kříž je kniha od populárního irského spisovatele Kena Bruena, který se specializuje na detektivní příběhy amerického střihu, avšak kořeněné typickým černým irským humorem. Výsledkem této kombinace, je čtení, které je nesmírně napínavé a zábavné zároveň. Je to také důvod, proč se Ken Bruen těší velké přízni jak od samotných čtenářů, tak i od kritiky – ne nadarmo má autor na svém množství prestižních literárních ocenění. Nejvíce z nich se dostalo sérii o detektivu Jacku Taylorovi, jejíž součástí je titul Kříž, naprosto potvrzující kvality Kena Bruena. Jedná se o další počin, jemuž by měl svou pozornost věnovat každý milovník kvalitní literatury.

V díle Kříž se Jack Taylor dozví o případu ukřižovaného chlapce a rozhodne se, že se sám pokusí vypátrat vraha. Čím hlouběji se ovšem noří do případu, tím více začíná být jasné, že se nejedná o obyčejnou vraždu, ale že má tento čin původ v minulosti. Dokáže Jack najít pravdu?

Komentáře ke knize
Ken Bruen

Ken Bruen se narodil v r. 1951 v irském městě Galway. Studoval na Trinity College v Dublinu, promoval v oboru metafyzika. Procestoval řadu zemí – Afriku, Japonsko, Spojené státy, jihovýchodní Asii a Jižní Ameriku, a živil se přitom jako učitel angličtiny. Dnes žije v Galway se svou ženou a dcerou a je spisovatelem na plný úvazek. Ken Bruen je považován za talentovaného autora detektivní literatury spíše amerického stylu, střiženého černým irským humorem. „Gardy“ je první ze série šesti detektivek, jejímž hlavním pilířem je bývalý policista Jack Taylor, působící v Galway jako soukromé očko. Jak tento literární hrdina, tak Ken Bruen, autor několika dalších detektivních sérií, se dnes těší velké čtenářské oblibě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu