Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Královský pitaval, aneb, Kralovraždy ve světových dějinách

Aleš Česal, Ervín Hrych

Regia | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 487
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 80-86367-45-2
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Miroslav Pechánek
Vystaveno: st 13. dubna 2022 13:45
Číslo položky: 314946

Námětem této rozsáhlé historické práce jsou vraždy v dějinách, a to vraždy panovníků: faraonů, císařů, králů, královen, carů, knížat, papežů, náčelníků, prezidentů. Navíc autoři ve své práci obsáhli neuvěřitelně dlouhý historický úsek, a to od starověkých civilizací až po 20. století. Jednotlivé pasáže jsou zpracovány do různé hloubky. Kniha v podstatě představuje výklad světových dějin, v nichž je důraz kladen na vraždy panovníků.

Komentáře ke knize
Aleš Česal

Aleš Česal je český spisovatel. Zajímá se o historii a archeologii. Vystudoval archeologii na Západočeské univerzitě v Plzni. Pracoval jako vedoucí Oddělení historie a společenských věd v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech a také v Centru pro prezentaci kulturního dědictví při Národním muzeu. Autor několika výstav. V současné době žije dlouhodobě mimo Českou republiku. Ve svých knihách se zaměřuje na zajímavé historické fenomény, historii krajiny, české pověsti a legendy. Svoje články a projekty pravidelně zveřejňuje na svém webu.

Ervín Hrych

Ervín Hrych byl český literární vědec, spisovatel literatury faktu, humorista a překladatel z angličtiny a francouzštiny. Ervín Hrych studoval v letech 1948–1953 obor literární věda – čeština na FF UK. V letech 1953–1957 působil jako literární kritik v redakci Mladé fronty, 1957–1967 pracoval v zahraničním oddělení Svazu československých spisovatelů a 1967–1969 v zahraničním odboru Ministerstva kultury a informací. V letech 1970–1989 byl zaměstnán jako korektor v tiskárně Mír v Praze a měl omezenu možnost publikovat. Roku 1990 byl tiskovým mluvčím Ministerstva kultury, 1990–1995 působil jako redaktor v Československém, respektive Českém rozhlasu. Mezi jeho nejznámější díla patří Krhútská kronika, humoristická kniha o fiktivním národě Krhútů. Při tvorbě této fiktivní mytologie Hrych vycházel z textů T. R. Fielda, z čehož pak vznikaly spory a obvinění Hrycha z plagiátorství.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu