Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Krajina nočních jezdců

František Niedl

MOBA | 2015


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 318
Jazyky: česky
Edice: Historický román 63x, 4. svazek ed. Hynek Tas z Boru 1x
ISBN: 978-80-243-6483-4
Poznámka: obálka Emil Křižka
Vystaveno: po 12. dubna 2021 15:14
Číslo položky: 170016

Píše se rok 1422 a boj v Čechách se rozhořel s plnou intenzitou.
V době, kdy bojuje každý s každým, katolíci proti husitům, kališník proti svému bratru, v době, kdy každý je zaprodatelný a mění své vyznání podle toho, jak se mu hodí – stojí Hynek Tas z Boru – věrný své víře, svému přesvědčení a svým lidem. Dostává nazpět hrádek Vlkov a zdá se, že přes veškeré události v království prožívá nejšťastnější dny svého života, ale osud se chová vůči Tasovi potměšile – snad mu splácí za všechny ty, kteří jeho rukou byli sprovozeni ze světa… Nebyl by to ovšem Hynek Tas z Boru, kdyby si nechal líbit příkoří, která jsou jemu a jeho blízkým činěna…
Především v těchto rozervaných časech by každý uvítal, kdyby jemu po boku stáli muži s vlčí korouhví nad hlavou. Ať pyšný Oldřich II. z Rožmberka, do nedávné doby úhlavní Tasův nepřítel, tak mocný a všemi obávaný hejtman husitských vojsk – nyní již zcela slepý Jan Žižka z Trocnova. Kývne Tas na některou z nabídek na spojenectví? Přidá se k některé ze stran? Chopí se nové příležitosti? Nebo se spokojí s ochranou karavan na Solné stezce?

Komentáře ke knize
František Niedl

František Niedl je český spisovatel historických románů a detektivních příběhů. Vystudoval SPŠ elektrotechnickou. Pracoval jako elektromontér, obsluhoval vodní elektrárny, byl učitelem v autoškole a majitelem cestovní kanceláře. V současné době se věnuje budování jachetního klubu na Lipně a literární činnosti. Je ženatý a má 2 syny. První knihu vydal v roce 1989. Poté se věnoval podnikání a k psaní románů se vrátil na začátku 21. století. Jeho specifikou je psaní románů v sériích. U historických románů jde o sérii Rytíři z Vřesova , Platnéř , Hynek Tas z Boru . Ke každé knížce čte reálie a dějinné okolnosti, které respektuje. U detektivních thrillerů pak jde o sérii s hlavním hrdinou Pavlem Venclem a Michaelem Dabertem .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více