Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kořist

Michael Crichton

Knižní klub | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 420
Jazyky: česky
Překladatel: Richard Podaný
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-242-1094-0 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Ivan Brůha
Vystaveno: čt 11. srpna 2022 15:32
Číslo položky: 380290

Nový román jednoho z nejslavnějších amerických bestselerových autorů (Kmen Andromeda, Jurský park, Koule a mnohé další úspěšné tituly) je opravdu velice nový i ve svém tématu. Zabývá se totiž možným vědeckým vývojem, který směřuje ke splývání tří progresivních oborů: informatiky, genetiky – a především nanotechnologie, zatím jen teoretické vědy, která počítá s tím, že v budoucnu bude lze vytvářet nesmírně malé, jako setina vlasu na průřezu velké stroje, které změní náš svět k nepoznání.

Jenže k nepoznání může znamenat jak k lepšímu, tak k horšímu. Kořist je příběh o objevu, který neprovázela vědecká odpovědnost a který se mírně řečeno zvrtl.

Hrdina knihy, softwarový odborník Jack Forman, na vlastní kůži zjistí, jaké je stát se kořistí. I když lovcem není žádná šelma s vyceněnými tesáky, ale organizovaný roj nanočásteček. Tím hůř, protože roj se vyvíjí děsivým tempem, generaci od generace se stále víc vymaňuje z lidského područí a hrozí, že se paralelní evolucí vyvine v jiný dominantní rozumný druh, který by se asi s člověkem nerad dělil o nadvládu nad světem...

Komentáře ke knize
Michael Crichton

John Michael Crichton byl americký spisovatel, scenárista a filmový a televizní producent. Napsal celou řadu úspěšných knih, zejména se sci-fi tematikou, které byly přeloženy přibližně do 30 jazyků, některým z nich se dostalo i úspěšného filmového ztvárnění . Celosvětově se prodalo asi 200 milionů výtisků jeho knih. Podílel se také na vytvoření úspěšného seriálu Pohotovost. Ve svém díle v mnoha případech dobře zužitkoval své vzdělání v oboru medicíny a antropologie. Často ve svých knihách upozorňoval na úskalí moderní vědy, například jejího zneužití pro účely obohacení nebo na nezodpovědnost při zacházení s novými technologiemi. Crichton zemřel po delším boji s rakovinou v listopadu roku 2008, a to ve věku 66 let. Zatím posledním románem, vydaným z pozůstalosti 9 let po autorově smrti, je titul Dračí zuby. Ten autor napsal již v roce 1974, za svého života jej však nevydal. Paleontologickou poctou spisovateli bylo například pojmenování dvou ankylosauridních dinosaurů z Číny rodovými jmény Crichtonsaurus a Crichtonpelta .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat