Dostupnost: | Vyprodáno |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 96 |
Jazyky: | česky |
Ilustrátor: | Peter Raider |
Překladatel: | Alena Bezděková |
Edice: | Presco Books 1x |
Vydání: | Presco Books |
ISBN: | 978-80-87034-38-5 |
Vystaveno: | st 24. června 2020 10:48 |
Číslo položky: | 104513 |
Atraktivní a veskrze inspirativní moderní kuchařská kniha: "kulatá revoluce" - tradiční pokrm v novém kabátě! Kulatá revoluce:profesionální tipy Michaela Schlaipfera – dokonalé knedlíkové štestí a kulinářské zážitky překypující překvapeními… Novinky z domoviny knedlíku: kapustové knedlíky s křenovou pěnou, knedlíky ze sivena s pěnou z pšeničného piva, vepřová pečeně trochu jinak, chlebové suflé s liškami, brioškový knedlík s kachním kompotem… Inspirace zahraniční kuchyní:ravioli z houskových knedlíků s parmezánovou pěnou, doublepotatoewhopper, tyrolský šiškebab, noky se smaženou cibulkou a jehněčím ragú, lasagne z preclíkových knedlíku ve skle, knedlíky plněné kuřecím masem po asijsku… Knedlíkové tapas a spol.: lanýžové knedlíky z čerstvého sýra v pumperniklovém kabátku, knedlícky z lososa s paprikovou marmeládou, knedlíčky z husích jater s čokoládou, rýžové knedlíčky s asijským salátem, krabí knedlíčky v těstovém kabátku s mangovým krémem… Není knedlík jako knedlík:tvarohové knedlíky s rumovou zmrzlinou s rozinkami, knedlíky z makového creme brulée, ubrouskový knedlík z perníčku se zmrzlinou z pečených jablek, boulette suzette… Autor: Michael Schlaipfer Překlad: Alena Bezděková Fotografie: Peter Raider Žánr: Kuchařka Počet stran: 96 Rok vydání: 2017 Pořadí vydání: První EAN: 9788087034385
Michael Schlaipfer má 25 let, kuchař tělem i duší a majitel restaurace. Michael si v roce 2012 uskutečnil svůj sen a otevřel svou restauraci Michael. Kráčel ve stopách svého rodu. Dokonce i jeho prarodiče vedli „Geigerhof“ v Leitenberg. Už jako malý kluk chtěl být kuchařem a v kuchyni v Geigerhof pomohál od 9 let. Řemeslo Michael se naučil mimo jiné při své praxi u Wernera Koslowského. Koslowski kuchař dnes Event, poradce doma - i v zahraničí a pravidelně vaří pro diváky v bavorské televizi . Michaelovým cílem je vyčarovat mimořádné chuťové vjemy a překvapení hostům. Přesto jeho vysoké nároky na kvalitu zůstávají stejné. Všechny pokrmy jsou výhradně připraveny čerstvé. Hotové látky a zvýrazňovače chuti nedostane do hrnce. Pro tento účel používá dochucování čerstvými bylinkami a přírodním kořením. Šéfkuchař kombinuje vždy nové a neobvyklé: Sladké s kyselé, slanou s pikantní, křupavé s měkkou nebo vzdušné s pevnou. Skutečné překvapení pro chuťové buňky. „Vaření je moje vášeň a dělá mi radost,“ řekl Michael Schlaipfer, „jestli moji hosté jsou šťastní, tak jsem já!“
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem