Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kletba faraónů

Philipp Vandenberg

Alpress | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 263
Jazyky: česky
Překladatel: Ivana Nuhlíčková
Edice: Klokan 1215x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7218-600-0 (váz.)
Vydáno v: Frýdek-Místek
Poznámka: obálka Helena Kočí
Vystaveno: po 4. července 2022 11:53
Číslo položky: 359040

Kniha začíná tím, jak sám spisovatel navštíví doktora Gamala Mehreza v káhirském muzeu. Ten zrovna zkoumá posmrtnou masku Tutanchamóna. Spisovatel s ním udělá rozhovor a ptá se ho na otázku, jestli se nebojí té kletby. On odpovídá, že tomu nevěří. Do týdně umírá...

Potom se čtenář dovídá, jak byla hrobka objevena:
Lord Carnavona se narodil v roce 1866 a byl normální typické dítě...potom ale začal projevovat vášeň o auta. Podílel se i na vzniku automobilových závodů. Když jel jednou autem po rovné silnici ve velké rychlosti, všiml si jámy. Nezbylo mu v tu chvíli nic jiného než strhnout auto ze silnice. Při tom si způsobil nejrůznější zranění. Některé mu zanechaly trvalé následky, proto musel jezdit do teplejších míst (žil ve vlhké Anglii). Vybral si Egypt a když už tam žil delší dobu, poznal zde malíře a archeologa Howarda Cartera. Měl velmi velké znalosti, ale málo finanicí. Lord Carnavona mu tedy začal platit za vykopávky v Údolí králů, kde se Carter domníval, že leží hrob významného panovníka. V roce 1917 začali a postupovali doslova centimetr po centimetru. Na jaře 1922 to už chtěli vzdát, ale Carter ho přemluvil...udělal dobře...

"Oba muži hledali 6 let...6 let pracovali a obávali se, že to skončí krachem...pak se vše semlelo během několika dnů..."

Jak jsem se už zmínila, 17. února 1923 objevili NEVYKRADENOU HROBKU faraona Tutanchamona.

Mezi dalšími nalezenými předměty, které se nalezly v hrobce, byla i malá hlíněná destička. Bylo na ní napsáno: "Smrt ovane svými křídly každého, kdo poruší faraonův klid."
Destička se záhadně ztratila a od té doby vzaly věci zvláštní spád.

Kolem nálezu byla velká sláva a....záhadné okolnosti.

Hrobka byla objevena ve 2 hodiny ráno. V tuto dobu zemřel v náhlých horečkách (až 40°C) lord Carnavona a jeho větný pes. V tu dobu vypadl v celé Káhiře nečekaně proud... Do roku 1929 zemřelo celkem 22 lidí, co měli s objevem cokoliv společného.

Celý příběh v knize je doprovázen různými podklady, rodokmeny, listinami, schématy hrobek apod. Celá kniha má 13 kapitol. Dále se v knize dovíme i něco o pitvě faraona a vykradačích hrobek.

Komentáře ke knize
Philipp Vandenberg

Philipp Vanderberg je německý spisovatel historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu. Philipp Vanderberg se narodil ve Wroclavi, ale vystudoval v Mnichově. Věnoval se hlavně historii umění a dějinami. Získal titul z germanistiky. Philipp Vadenberg sbírá staré knihtisky, jeho knihovna obsahuje tisíce svazků. Kromě toho vlastní sbírku automobilů – veteránů a starožitnosti. Žije s manželkou střídavě v hornorakouské vesničce a ve věži hradebního komplexu v Burghausenu. Dílo Philippa Vanderberga: Philipp Vanderberg napsal přes třicet historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu, které byly přeloženy do 34 jazyků. Ve svých románech dokáže mistrně vylíčit psychologii historických postav i záhadu nápisu v Sixtinské kapli, schovaného pod Michelangelovými freskami. V historii hledá záhady a těží z nich pro své poutavé příběhy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více