Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kennedyové : klan osudem prokletý

Ivan Broz

Petrklíč | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 302
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7229-081-9 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 28. května 2021 12:42
Číslo položky: 188796

Klan osudem prokletý

Kniha sleduje život rozvětvené rodiny Kenneddyů. Věnuje se osobnostem spojeným s vysokou politikou, ale i skándály a tragickými událostmi.
Kapitoly jsou věnovány irským zakladatelům klanu, Josephu Patricku Kennedymu a jeho synům (Joe, John, Robert, Edward). Kennedyové se přistěhovali do Spojených států v první polovině 19. století, usadili se v Bostonu a jejich zájmem se záhy stala i politika. Díky politické kariéře, úspěchům v podnikání a spekulacím se v jejich řadách objevují první senátoři, bankéři, loďaři, burziáni i vládní úředníci, guvernéři, členové kongresu a od roku 1960 i prezidenti. Celé 20. stol. stály v popředí amerického veřejného života tři představitelé rodu Kenedyů a Johnova žena Jackie. Osobní problémy mladších Kenedyů (třetí generace) přispěly k tomu, že jméno tohoto rodu nezapadlo, ale jeho hodnota je od 60. let devalvována.

Komentáře ke knize
Ivan Broz

Ivan Brož byl český diplomat, překladatel, publicista a spisovatel literatury faktu. Jako agent StB poprvé evidován coby externí přednášející VAAZ v Brně pod krycím jménem VLTAVA . Před rokem 1989 psal také politicky zaměřené knihy, úvahy, brožury aj., které byly volně dostupné nebo pro tzv. vnitřní potřebu, např. pro vojáky, učitele atd. Později byl dlouholetým spolupracovníkem Haló novin.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více