Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku

Giles Milton

Jota | 2016

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 184
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Kozák
ISBN: 978-80-7462-935-8
Poznámka: obálka Veronika Cágová
Vystaveno: pá 12. srpna 2022 10:40
Číslo položky: 380605

Věděli jste o tom, že Hitler bral kokain? Nebo že Stalin vyloupil banku? Že mrtvola Charlieho Chaplina byla ukradena a zloději za ni požadovali výkupné?
 
Giles Milton je mistrovský vypravěč historických příběhů. V poutavé próze Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku uvádí 50 těch nejbizarnějších historických „perliček“. Budete se podivovat nad příběhy, které se čtou jako fikce, a přitom jsou zcela pravdivé.
Přečtete si o Hiróovi Onodovi, japonském vojákovi, pro nějž druhá světová válka skončila až v roce 1974, o tom, jak Agatha Christie v roce 1926 na jedenáct dní záhadně zmizela, o Mallorym, který možná jako první člověk zdolal Mount Everest, nebo o tom, kdo doopravdy zabil Rasputina.
„Fascinující poznámky z historie pod čarou“, jak Milton v originále nazývá svou knihu, jsou perfektně podloženy autorovým výzkumem. Partička špiónů, darebáků, lidojedů, dobrodruhů a otroků, která se na těchto stránkách sešla, zahrnuje dvacet století na šesti světadílech. Kniha vrhá světlo na některé z nejvykřičenějších příběhů dějin a jejich nejokázalejší a nejbarvitější postavy – zvířata nevyjímaje.
 
***
Giles Milton je celosvětově známý spisovatel a historik. Narodil se v Buckinghamshiru a vystudoval Bristolskou univerzitu. Proslavil se svými bestsellery v žánru popularizované historie, které byly přeloženy do dvaceti jazyků. Napsal také tři romány a tři knížky pro děti. Žije střídavě v jižním Londýně a Burgundsku a je ženatý s výtvarnicí a ilustrátorkou Alexandrou Miltonovou. Má tři dcery.
 
***
 
„Giles Milton je muž, který umí udělat z historie událost a nechává ji ožít… Skvělá inspirace pro všechny, kdo věří, že dějiny mohou být vzrušující a zábavné.
The Times
 
„Milton má úžasný postřeh, přináší detaily, které vdechují život minulosti ve všech jejích barvách.“
The Spectactor
 
„Giles Milton je skutečný mistr historického vyprávění.“ 
Sunday Times
 
„Strhující, barvité příběhy, které se na vás z knihy vyvalí, jako když vysype pytel s kořistí.“ The Guardian
 
 

Komentáře ke knize
Giles Milton

Giles Milton je britský novinář a spisovatel, zaměřující se na narativní historii. Přispívá do řady anglických i zahraničních časopisů a novin. Publikoval řadu prací, včetně několika přeložených do češtiny. Narodil se v Buckinghamshire, univerzitu navštěvoval v Bristolu. Žije střídavě mezi Londýnem a Burgundskem. Je ženatý s ilustrátorkou Alexandrou Miltonovou, se kterou mají tři dcery. Je členem správní rady London Library. Nejvíce se proslavil bestsellerem The Nutmeg War , epickým příběhem o boji mezi Angličany a Holanďany o kontrolu nad světovými dodávkami muškátového oříšku na počátku 17. století. Následovaly tři další historické příběhy: The Queen's Adventurers, Samurai William a Captives in Barbary, věnované prvním anglickým expedicím do Virginie, na Dálný východ a Maghrebu, ve kterých zkoumal kořeny evropského kolonialismu v 17. a 18. století. Tyto jeho první knihy vycházely z nepublikovaných zdrojů a také z oficiálních archivů nebo z cestopisných sborníků sestavených v 16. století Richardem Hakluytem a Samuelem Purchasem. Jeho pozdější eseje se vyznačují návratem do 20. století: V knize Paradise Lost zkoumal islámské vyplenění Smyrny v roce 1922 a vzestup intolerance. Zde se inspiroval z cestovních deníků a osobní korespondence smyrenských křesťanů. Esej Wolfram: The Boy Who Went to War je popisem každodenního života mladého Němce zařazeného do wehrmachtu na konci druhé světové války. Dílo Russian Roulette představuje skupinu britských agentů bojujících mezi Moskvou, em a Taškentem v měsících následujících po říjnové revoluci proti Sovětům. Zdroje k tomuto dílu získal z nepublikovaných zdrojů, které objevil v archivech indické tajné zpravodajské služby. Kniha Fascinating Footnotes from History je směsicí anekdot o „malé historii“, vyšla původ...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více