Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Katalog mincí Československa

Jaroslav Štrait, Miroslav Jízdný

Pobočka České numismatické společnosti | 1992

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 254
Jazyky: česky
Vydání: [3., přeprac. a aktualizované vyd.]
Vydáno v: Hradec Králové
Vystaveno: pá 23. července 2021 12:32
Číslo položky: 209276

Katalog, který sice vyšel v r. 1992, ale jsou v něm uvedeny varianty oběžných mincí, které již další katalogy (např. Novotný) nepřevzaly, tyto varianty jsou zde detailně, ve velkém rozlišení, vytištěny, včetně známých variant - 10 h (1963), varianty pamětních 50 Kčs a 100 Kčs z roku 1955 a velmi detailní nákres falz 5 h (1924), v knize jsou rovněž uvedeny ražby na zkoušku a vzor, dále jsou uvedeny souhrnné tabulky mincí, každá mince vyobrazena.

Komentáře ke knize
Jaroslav Štrait

Jaroslav Štrait je bývalý český politik, v 90. letech 20. století a počátkem 21. století poslanec České národní rady a Poslanecké sněmovny za KSČ, později za KSČM. Působí jako publicista a historik, vydal práce z dějin dělnického hnutí, protifašistického odboje, česko-ukrajinských vztahů a regionální díla zaměřená na východní Čechy. Zabýval se též numismatikou. Po několik volebních období působil v parlamentu. Ve volbách v roce 1990 byl zvolen do České národní rady za KSČ. Mandát obhájil ve volbách v roce 1992, nyní za koalici Levý blok, kterou tvořila KSČM a menší levicové skupiny . Zasedal ve výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Od vzniku samostatné České republiky v lednu 1993 byla ČNR transformována na Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky. V lednu roku 1994 přešel do samostatného poslaneckého klubu KSČM poté, co se koalice Levý blok rozpadla na několik levicových frakcí. Mandát ve sněmovně obhájil ve volbách v roce 1996 a volbách v roce 1998. Po celé období let 1992-2002 byl členem výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. V roce 2002 po odchodu ze sněmovny avizoval, že odchází do penze a hodlá se věnovat výchově vnoučat. V roce 2004 se zmiňuje jako pořadatel vzpomínkové akce, kterou pořádal Klub českého pohraničí. Angažoval se i v komunální politice. V komunálních volbách roku 1994 byl za KSČM zvolen do zastupitelstva města Hradec Králové.

Miroslav Jízdný

Narozen 13.1.1931 Těšany . Lesní ing. Zajímá se o numismatiku, faleristiku, medailistiku, výtvarné umění, antropologii, archeologii, historii a skauting - práce z těchto oblastí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu