Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kašpar z hor 1+2

Henri Pourrat

Vyšehrad | 1969


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná + ochranný kartonový obal
Počet stran: 2 svazky
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Čep, Václav Čep
Vydání: 2
ISBN: 33-245-69
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 24. září 2021 13:07
Číslo položky: 224476

Dvoudílný román plný poetického kouzla auvergneské horské přírody i dramatického děje, odehrávajícího se v době napoleonských válek a pádu císařství.
Odehrává se v době napoleonských válek a pádu císařství, avšak tyto vzrušené události se jen vzdáleně dotýkají prostých obyvatel malých městeček a statků uprostřed polía lesů, kteří věří v Boha stajně jako v nadpřirozené bytosti, ovládající kouzla a čáry. Kašpar z hor - legendární postava, planá tělesné síly a odvahy, ale vynikající i bytostí, je nerozlučně spjat s tragickým osudem rodiny své sestřenice, kterou se marně snaží ochránit před nenávistnou zlobou dobrodruhů, vyděračů a zločinců, jimž se tento nepřístupný kraj stal domovem.

Komentáře ke knize
Henri Pourrat

Henri Pourrat byl francouzský spisovatel, sběratel lidových příběhů a pohádek v oblasti Auvergne. Stát se spisovatelem nebylo Pourratovým původním záměrem. Na tuto životní dráhu jej přivedla tuberkulóza, jejíž léčba vyžadovala pobyt na čerstvém vzduchu. Při toulkách po okolí města Ambert začal sbírat a zapisovat lidové příběhy. Do češtiny jeho dílo překládali bratři Jan a Václav Čepovi, později Jiří Reynek.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat