Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Karima : zakázaná láska

Soheir Khashoggi

Alpress | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 334
Jazyky: česky
Překladatel: Pavla Kubaláková
Edice: Klokan 1278x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7362-473-6
Vydáno v: Frýdek-Místek
Poznámka: obálka Tomáš Řízek
Vystaveno: čt 9. září 2021 11:30
Číslo položky: 220203

Milostný román odehrávající se v rozmezí od 2. světové války do 90. let 20. století v Egyptě, líčí příběh tragické lásky mezi Karimou, dcerou domorodých sloužících a Charlesem, Angličanem, který zde žije se svými rodiči.
Karima s Charlesem naleznou společné štěstí jen na malý okamžik. Jejich počínající vztah, kterému není přáno v rodině dívky ani chlapce, skončí tragicky. Charles zahyne během dopravní nehody, Karima zůstává sama, těhotná, odvržená rodinou chlapce, částečně i svou. O dítěti se novopečení prarodiče dozvídají příliš pozdě. Přesně v okamžiku, kdy se holčička ztratí a Karima pátrá po ztracené dcerce; dříve nenáviděná Charlesova rodina je jí náhle oporou. Další část románu vypráví o životě Gaby, holčičky, která se ztratila během velkého požáru právě Karimě. Je vychovávána francouzsko-egyptskou rodinou, která se posléze dozvídá o biologických rodičích své svěřenky, ze sobeckých důvodů se však adoptivní rodiče rozhodnou tajemství skutečného původu dívce nikdy neprozradit.

Komentáře ke knize
Soheir Khashoggi

Autorka se narodila v Egyptě ve významné rodině. Její otec byl lékařem saúdského krále. U svých šesti dětí přísně dbal na dobré vzdělání na kvalitních anglických školách přímo v Egyptě, současně jim však vštěpoval i tradiční muslimské hodnoty. Později otec přinutil Soheir ke sňatku s libanonským lékařem, manželství však nebylo šťastné, a tak Soheir utekla i s prvorozenou dcerou do Londýna. Podruhé se vdala z lásky, nicméně tento svazek po deseti letech rovněz ztroskotal. Soheir pak vychovala své čtyři dcery sama. Žije v New Yorku a využívá vlivu a možností, aby poukázala na postavení žen v arabském světě. Účastní se celosvětových konferencí a byla mluvčí mezinárodního Ženskéhosvětového fóra proti násilí, založeného španělskou královnou Sofií. V Saúdské Arábii jsou její knihy zakázány, neboť v nich otevřeně hovoří o palčivých tématech souvisejících se situací žen v arabském světě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat