Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kapesní atlas zkamenělin

Vladimír Habětín, Ervín Knobloch

Státní pedagogické nakladatelství | 1983


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 285
Jazyky: česky
Edice: Pomocné knihy pro žáky 124x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 14-518-83
Vydáno v: Praha
Náklad: 20 000 ks
Poznámka: obálka Věra Polcarová
Vystaveno: st 21. dubna 2021 9:27
Číslo položky: 172494

V úvodní části seznamuje s vědou o zkamenělinách, se vznikem, výskytem, sběrem a preparací zkamenělin i s problematikou jejich pojmenování a podává přehled o hlavních etapách vývoje rostlin a živočichů v geologické minulosti. V obrazové části provázené stručným textem uvádí na 200 významných zkamenělin, především z území ČSSR.

Komentáře ke knize
Vladimír Habětín

Dětství prožil v obci Karlštejn. Vystudoval učitelství. Nejprve působil jako učitel na základní škole v Srbsku, Karlštejně, ve Zdicích a v Berouně. Před německou okupací byl několik let starostou obce Karlštejn. Za války byl totálně nasazen, po válce pracoval několik let jako školní inspektor na Karlovarsku a jako profesor dějepisu na gymnáziu v Berouně. Později působil jako vysokoškolský pedagog nejprve na Filozofické a Pedagogické fakultě UK a později na Vysoké škole pedagogické v Praze. Přednášel metodiku výuky dějepisu pro učitele středních škol. Koncem 50. let vedl semináře pro učitele zemědělských a lesnických škol. Po celé republice založil 14 konzultačních středisek, kde také sám přednášel. Zakladatel pedagogicko-psychologického předmětu psychologie zemědělské práce na katedře pedagogiky Vysoké školy zemědělské v Praze, kde přednášel pro dálkové studium. Po odchodu do důchodu v 70. letech přednášel také na zemědělských školách v Brně a Nitře. Je pohřben v rodinném hrobě na Karlštejně. Autor odborných prací. Otec geologa Vladimíra Habětína.

Ervín Knobloch

Český paleontolog, narozen 27. 9. 1934 v Rumburku, zemřel 11. 4. 2004 v Praze. Práce z oboru paleontologie a paleobotaniky, publikovány též německy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více