Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Kanada divočinou severu

Leoš Šimánek, Čestmír Šebesta

Country plus | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 181
Jazyky: česky
Ilustrátor: Leoš Šimánek
Překladatel: Michael Květoň
Vydáno v: Hradec Králové
Vystaveno: čt 18. února 2021 12:56
Číslo položky: 154614

Podtitul: Rok na dobrodružné cestě k Severnímu ledovému oceánu.
Čtyři mladí muži vyměnili pohodlí města za tvrdý život pionýrů a vydali se stezkou dobrodružství napříč divočinou severní Kanady. V panenské přírodě, vybaveni jen základními věcmi, se museli poprat o život s peřejemi, slézali skalní stěny, zakopávali o stovky koster... nebezpečí číhalo na každém kroku. Setkali se s Indiány i Eskymáky, získali mnoho přátel a přivezli si nezapomenutelné zážitky.

Komentáře ke knize
Leoš Šimánek

Leoš Šimánek je český cestovatel a spisovatel. Narodil se v Chocni a po dokončení studia stavebního inženýrství krátce pracoval v oboru, ale brzy odešel do Německa. Přes hranice se dostal díky okopírovanému razítku. Zde získal státní občanství, stejně jako v Kanadě, kde později také žil. Zpět do Československa se vrátil až v roce 1990. Zpočátku své expedice podnikal sám, později se svou manželkou a dětmi. O svých cestách napsal řadu knih, například o cestování v Austrálii, Rusku, Aljašce, Novém Zélandu a nejčastěji Kanadě. Rovněž je autorem dobrodružného románu V zajetí polární zimy. Dále také dělal turné po Česku se svými diashow. Rovněž se věnoval horolezectví, provedl například prvovýstup na třítisícovku Mount Queen Bess. Se svými dvěma přáteli rovněž provedl prvovýstup na tehdy bezejmennou dvoutisícovku, kterou pojmenovali jako Friendship Mountain.

Čestmír Šebesta

Všestranně zručný strojní inžinýr dnes natáčí dokumentární filmy a píše cestopisy. Od roku 1979 se jako technický vedoucí zůčastnil řady expedic v Kanadě a na Aljašce.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu