Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jitro kouzelníků : úvod do fantastického realismu

Jacques Bergier, Louis Pauwels

Svoboda | 1990


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 491
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Konůpek
Vydání: 2
ISBN: 80-205-0086-3
Vydáno v: Praha
Náklad: 250 000 ks
Poznámka: obálka Oldřich Pošmurný
Vystaveno: čt 24. prosince 2020 21:01
Číslo položky: 137751

Úvahy nad některými málo probádanými otázkami lidské civilizace. Dva muži ze světa laboratoří a moderních informačních zařízení odkrývají fantastické hypotézy, které jsou založeny na reálném materiálu a týkají se magických schopností lidské inteligence, zpřístupňujících neznámé oblasti poznání, kde se stýká zvláštní duševní moc a stará alchymie se současnou vědou a odkrývají se udivující podoby života. Při svém líčení používají autoři "metody vědců, ale také teologů, básníků, čarodějů, mágů a dětí" a překračují hranice fikce a bizarnosti. V závěrečné pasáži kladou náznakově perspektivy příštího člověka a rozepisují se o pravděpodobných nadnormálních mozcích, "mutantech", představujících další stupeň evoluce. Jedná se o nové vydání světového bestselleru zabývajícího se mezními oblastmi lidského poznání a obecně vývojem lidstva. Kniha, která se již zařadila mezi legendy klade mnoho znepokojivých otázek: je směr naší civilizace správný? Neuniká nám skutečný smysl dějin pod rukama? Neodehrálo se to podstatné už kdysi dávno a netápeme při rekonstrukci jako dítě, které se snaží složit skládačku odloženou dospělým bratrem? Autoři tu kouzlí s tématy, nad nimiž se tají dech: tajné společnosti bdící nad naší planetou, úžasné objevy středověkých alchymistů, magie a okultismus, hranice novodobé vědy, pseudovědecké teorie, tajemství ukryté ve starých spisech, neobvyklé znalosti a úkazy v naší minulosti... Smyslem knihy je probudit zvědavost, „uvést do problému", ukázat, že povrchem se daná skutečnost nevyčerpává, ale naopak získává silnější kontury.

Komentáře ke knize
Jacques Bergier

Jacques Bergier byl francouzský chemik a později úspěšný spisovatel, spoluautor románu Jitro kouzelníků . Bergier se narodil v Oděse a jeho židovští rodiče, obchodník Michail Berger a Etlia Krzeminicka, mu dali jméno Jakov Michajlovič Berger. Během ruské občanské války museli v roce 1920 odejít z Oděsy nejprve do městečka Kremenec na severozápadě Ukrajiny, odkud pocházela matka Etlia, a po pěti letech se celá rodina odstěhovala do Francie. Ve svém životopise Bergier vysvětluje změnu svého jména tím, že francouzská podoba jména Yakov je Jacques a chybou přepisu příjmení vzniká Bergier. Jacques Bergier napsal okolo 50 knih.

Louis Pauwels

Novinář, romanopisec, esejista a dějepisec okultních a tajných společností. V roce 1961 založil a spolu s Jacquesem Bergierem řídil revui Planeta. Psal beletrii , spolu s Guyem Bretonem uspořádal dva svazky dějin magie a okultismu , zabrousil ale i do tak odtažitých oblastí, jaké představuje kniha Poslední dny monogamie napsaná společně s Laszlo Havasem.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat