Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jiří Suchý : Mé srdce-tisíc kilowatt

Jiří Suchý, Magda Hettnerová

Portál | 2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 199
Jazyky: česky
Ilustrátor: J Lukáš
Vydání: 1
ISBN: 80-7367-035-6
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 20. července 2020 12:38
Číslo položky: 109155

Rozhovor se zakladatelem divadla Semafor, českým hercem, textařem, básníkem a výtvarníkem Jiřím Suchým nejen o humoru, přátelství, vzpomínání, ale také bolesti a lásce. Jednotlivé kapitoly uvádějí krátké ukázky jeho básnické a písňové tvorby. Známý český herec, textař, zpěvák, dramatik, výtvarník a režisér je původním povoláním reklamní grafik. Svou uměleckou dráhu započal jako basista v hudební skupině Akord Club Viktora Sodomy staršího. V roce 1957 se seznámil s Jiřím Šlitrem a o dva roky později spolu založili divadlo Semafor. Jiří Suchý stál i u vzniku Divadla Na zábradlí. Po tragické smrti Jiřího Šlitra vystřídal několik jevištních partnerů, od roku 1975 vystupuje s Jitkou Molavcovou. V dětství byl fascinován filmem a svůj sen stát se filmařem si částečně splnil vybudováním soukromé společnosti Perplex produkující videokazety. Je známý svými sbírkami přileb, antických mincí, gramofonových desek a mnoha dalších věcí. Jeho nesplnitelným přáním je naučit se odpočívat.

Komentáře ke knize
Jiří Suchý

Narozen 1. 10. 1931 v Plzni. Textař, zpěvák, autor pásem a her, divadelník, básník, spisovatel, skladatel, výtvarník a grafik.

Magda Hettnerová

Novinářka a publicistka. Životopis Vystudovala Sportovní gymnázium a Gymnázium v Kladně a Vyšší odbornou školu publicistiky v Praze. - Autorka a spoluautorka rozhovorů s významnými osobnostmi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více