Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jihozápad USA - Průvodce po národních parcích a velkých městech Jihozápadu USA : národní parky i města Jihozápadu USA ve dvou týdnech

Ladislav Hanousek

Kletr | 2013


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 224
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-85822-56-4
Náklad: 4 000 ks
Vystaveno: po 12. dubna 2021 14:53
Číslo položky: 170009

Autor, dětský lékař, navštívil v posledních letech řadu států, a to od Jihoafrické republiky přes Japonsko, Peru, Mexiko až po USA. Všechny cesty měly jednotný scénář: Zakoupení letenky a rezervaci auta, vytvoření vlastního dvoutýdenního itineráře, zakoupení autoatlasu dané země a vlastní cesta. Po prvním turistickém průvodci „Putování Jižní Afrikou“ vydává autor nyní druhou publikaci, která popisuje dvoutýdenní cestu po americkém Jihozápadě. Kniha „Jihozápad USA – průvodce po národních parcích a velkých městech Jihozápadu USA“ tvoří pomezí mezi cestopisem a turistickým průvodcem, i když k průvodci má blíž. Je doplněna množstvím fotografií ze všech patnácti navštívených národních parků Je v ní podán návod, jak ve dvou týdnech navštívit ta nejkrásnější místa Jihozápadu USA. Dvoutýdenní cesta je tu podána jako možná, přitom je uveden i itinerář pro třítýdenní pobyt. Nejsou však popisovány jen přírodní krásy a velká města Jihozápadu. V knize jsou i rady jak si nejlépe vypůjčit v cizí zemi auto, jak nakoupit, jak nalézt nocleh a jsou přidány i rady zdravotní, obecné, použitelné při cestách i do jiných zemí.

Komentáře ke knize
Ladislav Hanousek

Jak o sobě Ladislav Hanousek říká, je stále mnohem více pediatr, než autor knižních průvodců a chtěl by, aby tomu tak zůstalo i do budoucnosti. Dětskému lékařství se věnuje od roku 1976, nejdříve jako lékař na dětské klinice FN v Hradci Králové, později, a to až do nynější doby, ve své soukromé pediatrické ordinaci. USA navštívil poprvé v roce 1992, to zde strávil tři měsíce při studijním pobytu, od roku 2000 se do Spojených států vrací opakovaně. I když věnoval nejvíce času Jihozápadu a Středozápadu, navštívil opakovaně i Východ USA a v roce 2009 a 2015 přejel za dva týdny Spojené státy z New Yorku do Los Angeles. Mimo USA navštívil v posledních deseti letech i některé země v Africe, jižní Americe i v Asii. Vždy ve skromných podmínkách, mnohdy i se stanem, vždy ale v autě z půjčovny, které mu umožňovalo navštívit v krátkém čase dovolené co nejvíce míst. V roce 2012 se rozhodl podělit se o své zkušenosti z cest a poradit těm, kteří se do zámoří dosud nepustili, jak nejlépe cesty připravit a jak je s nevelkými náklady cesty absolvovat. První průvodce "Putování jižní Afrikou" vyšel v našem nakladatelství Kletr v roce 2013, ve stejném roce byl potom v nakladatelství Kletr vydán "Jihozápad USA". "Národní parky Středozápadu USA" navazují na předchozí publikaci, doplňují ji a autor v ní přidává ještě návod na dvoudenní výlet až k Phantom Ranch na dně Grand Canyon, který i sám považuje za největší cestovatelský zážitek svého života. Trilogie průvodců po národních parcích USA by měla být uzavřena knihou "Národní parky a velká města Východu a Jihu USA", která by měla vyjít v nakladatelství Kletr koncem roku 2015. Autor ve všech svých knihách zdůrazňuje, že není těžké tyto cesty individuálně absolvovat, jen je třeba mít informace.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více