Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jídlo na prvním místě : vyzkoušejte Whole30 a změňte svůj život k nepoznání, aneb, Paleo mýtů zbavené

Dallas Hartwig, Melissa Hartwig

Jan Melvil | 2014


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 336
Jazyky: česky
Edice: Fit & food 13x
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788087270677
Vydáno v: Brno
Vystaveno: pá 27. ledna 2023 12:02
Číslo položky: 484349

Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. 
Druhé, aktualizované vydání z roku 2015.# Řekli o knize„Tuhle knihu budete milovat. Je v ní přesný poměr vědy a návodů.“– Robb Wolf, autor The Paleo Solution„Potřebujete-li pochopit, jak strava ovlivňuje vaše tělo a zdraví, nemohli jste si vybrat lepší knihu.“  – Petr Mára, bloger
„Za mě tedy určitě nejvyšší hodnocení, nemám prostě co vytknout. Vše je podáno skvěle a (což hodně lidí také ocení) konečně česky!“– Metla, Paleodoupě.cz
# Co se v knize dozvíteKniha Jídlo na prvním místě nabízí rozumnou a trvale udržitelnou cestu, jak už navždy změnit styl stravování a s ním i svůj život – a to nečekaným způsobem. Úspěch vám zaručí program Whole30, účinný třicetidenní nutriční restart Dallase a Melissy Hartwigových. Od roku 2009 jejich program pomohl desítkám tisíc lidí zhubnout, zlepšit kvalitu svého života a vybudovat si zdravější vztah k jídlu. Zároveň se jim zlepšila kvalita spánku, nálada i pocit ze sebe samých. Najednou měli větší životní elán, a co víc, mnoho z nich uvedlo, že se „zázračně“ zbavili celé škály nemocí a poruch – za pouhých 30 dní.cukrovka · vysoký cholesterol · vysoký tlak · obezita · akné · ekzém lupénka · kopřivka · astma · alergie · infekce dutin · migrény · pálení žáhy celiakie · Crohnova choroba · syndrom dráždivého tračníku · deprese sezónní afektivní porucha · poruchy příjmu potravy · ADHD endometrióza · neplodnost · artritida · lymská borelióza · snížená činnost štítné žlázy · fibromyalgieAutoři vám ukáží, proč mohou určité potraviny negativně ovlivnit to, jak vypadáte, jak se cítíte a jak žijete – i v ohledech, které by vás nikdy nenapadlo spojovat si s jídelníčkem. Navíc vám představí dlouhodobou strategii, jak dobře jíst, a nabídnou vám srozumitelný a podrobný akční plán, který vám pomůže nastavit si zdravý metabolismus, uzdravit trávicí trakt, zklidnit systémový zánět a vypořádat se s nezdravými chutěmi a návyky – a celkově se vztahem k jídlu.Kniha psaná se směsí vtipu, tvrdé lásky a zdravého rozumu v sobě spojuje nejnovější vědecké výzkumy a dlouhodobé zkušenosti autorů. Přináší příběhy těch, kteří program s úspěchem absolvovali, nákupního průvodce, návod pro plánování jídelníčku, recepty na lahodná jídla a rozsáhlý seznam materiálů ke studiu.Kniha je doplněna úchvatnými barevnými fotografiemi pokrmů.Jste to, co jí to, co jíte.
 

# Více o knize a tématuNavštivte naše stránky o knize a Whole30, moderované zkušenou specialistkou na tento druh stravování. Můžete klást doplňující otázky a podělit se o své zkušenosti.http://jidlonaprvnimmiste.cz
# Co se změnilo, aneb autoři vám vzkazují
Pojďme rovnou k věci – obsah této verze knihy Jídlo na prvním místě je z 95 procent shodný s původním vydáním. Proč tedy s těmito změnami pět let po vydání původní verze Whole30 přicházíme? Nepřestáváme hledat vylepšení, díky kterým bude program Whole30 zdravější, bude se snáz dodržovat a bude mít pevnou vnitřní logiku. Nejvýznamnějšími změnami jsou následující: 
- Whole30 teď povoluje brambory – pořád si ale nemůžete dát hranolky ani chipsy. Brambory všeho druhu představují opravdové, na živiny bohaté jídlo. Původní vyloučení brambor bylo naše svévolné rozhodnutí, což jsme ostatně v pravidlech Whole30 naplno přiznávali. Nedali jsme bramborám stopku kvůli nedostatku vitamínů ani možnému škodlivému vlivu na trávení, ale protože je lidé mají rádi v podobě hranolků nebo chipsů, a takové chování nechceme v rámci programu podporovat. 
- Dále jsou v pořádku všechny druhy soli, včetně jodizované soli obsahující dextrózu. (Kuchyňskou sůl jste nejspíš beztak už konzumovali, takže tato změna není zase tak převratná.) Kdybychom v tomto bodě neudělali výjimku, nemohli byste si v oněch třiceti dnech dát vůbec nic konzervovaného ani jíst v restauraci! To není zrovna realistické, a kvůli návyku na cukr navíc nikdo nepolyká sůl, takže jsme se rozhodli se solí v programu vůbec nezabývat. 
- Nově jsme uspořádali postup při opětovném zavádění vybraných potravin do jídelníčku. 
- Jemně jsme doladili doporučení týkajících se výživových doplňků. 
- Opravy drobných chyb a překlepů.

 
 

Komentáře ke knize
Dallas Hartwig

Žije v Salt Lake City v Utahu. Dallas je certifikovaný poradce pro sportovní výživu, funkční medicínu a kvalifikovaný fyzioterapeut. Zaměřuje se na léčbu hormonálních, trávicích a metabolických zdravotních problémů souvisejících s životním stylem. Pomáhá lidem změnit vztah k jídlu a vytvořit si a osvojit zdravé návyky. V roce 2009 se stal spolutvůrcem programu Whole30, v roce 2012 pak spoluautorem knihy Jídlo na prvním místě. Přispívá do časopisů Wall Street Journal, Details, Redbook a Woman´s World. Po celém světě vede semináře věnované zdraví a výživě - dosud jich bylo přes 150 - a na webech Whole30 poskytuje podporu více než 1,5 milionu lidí měsíčně.

Melissa Hartwig

Melissa Hartwigová je certifikovaná výživová poradkyně. Je spoluautorkou knih „Jídlo na prvním místě“ a „Whole30“, které figurovaly na žebříčcích bestsellerů New York Times. Vystupovala v pořadech Today Show nebo Dr. Oz Show. Po celém světě vede semináře o zdraví a výživě. Spoluzaložila program Whole30, jenž je označovaný také jako třicetidenní restart. Žije v Salt Lake City v Utahu. Melissa Hartwigová a její manžel Dallas Hartwig založili v roce 2009 program „Whole30“. Oba se stali certifikovanými sportovními a výživovými poradci. V roce 2010 Melissa Hartwigová opustila své zaměstnání v pojišťovnictví a naplno se začala věnovat projektu Whole30. Společně napsali knihy „It Starts With Food“ a „The Whole30: The 30-Day Guide to Total Health and Food Freedom“ . Když se v roce 2015 rozešli, Melissa Hartwigová převzala celou společnost Whole 30 a vydala další knihu „Food Freedom Forever: Letting Go of Bad Habits, Guilt, and Anxiety  Around Food“ . Posledně jmenovaná kniha vyšla česky v roce 2017 jako „Svoboda v jídle jednou provždy: Jak se zbavit špatných návyků, pocitu viny a úzkostí spojených s jídlem“. Vydalo ji nakladatelství Jan Melvil Publishing. Whole30 je třicetidenní dieta, která omezuje konzumaci cukru, alkoholu, obilovin, luštěnin, sóji a mléčných výrobků. Je přirovnávána k paleo dietě, i když je přísnější, protože není povolen med nebo javorový sirup. Z jídel je povoleno maso, oříšky, semínka, mořské plody, vejce, zelenina a ovoce. Není nutné jídlo vážit nebo počítat kalorie. Po skončení diety jsou znovu postupně zařazovány další potraviny mimo schválený seznam a dokumentují se zdravotní následky. Zakladatelé programu Melissa Hartwigová a Dallas Hartwig uvádí, že cukr, obiloviny, mléčné výrobky, alkohol a luštěniny ovlivňují váhu, úroveň energie i stresu. V roce 2016 vydal New York Times článek o užívání Instagramu lidmi, kteří hubnou. Všiml si, že přes jeden milion...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat