Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jídlo na prvním místě

Dallas Hartwig, Melissa Hartwig

Jan Melvil | 2017


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 336
Jazyky: česky
Překladatel: Libuše Mohelská
Edice: Fit & food 13x
Vydání: 2.
ISBN: 978-80-7555-018-7
Vystaveno: st 2. prosince 2020 8:41
Číslo položky: 132947

Jídlo na prvním místě není řadová kniha o paleodietě, tohle je Melvilem pečlivě zvolený vstupní titul nabízející skutečnou životní změnu. Že nemáte tušení, co to je paleodieta?
Všichni víme, že jídlo ovlivňuje kvalitu našeho života – ale jak velkou moc vlastně má? Melissa a Dallas vás přesvědčí, že mimořádnou! Jídlo na prvním místě je přehledný, čtivý a srozumitelný návod, díky kterému konečně pochopíte vzájemné reakce inzulínu, leptinu, kortizolu a glukagonu. Autoři vám na podkladě vědeckých výzkumů vysvětlí fakt, proč sacharidy v naší stravě nejsou tím nejpříznivějším palivem a že paleodieta je nejlepší způsob, jak je nahradit.
Autoři tvrdí, že už během 30 dnů po změně stravovacího plánu sestaveného podle jejich instrukcí dochází ke zlepšení stavu mnoha chronických, obtížně léčitelných onemocnění, jako jsou cukrovka, lupénka, Crohnova choroba, endometriáza, ekzémy a dalších.
Množství receptů a tipů je doplněno vysvětlením, co jak na jednotlivá jídla reaguje naše tělo. Sympatičtí autoři vás postupně a s humorem převedou k zdravým návykům, díky nimž dochází ke zlepšení stavu celého těla, hormonální rovnováze, ústupu zažívacích obtíží a redukci zánětlivých procesů.
Hartwigovi jsou tvrďáci. 30 dní jejich kůry je velmi náročný měsíc, ale jak sami říkají, je to pro vaše dobro: "Neodvažujte se namítat, že je to těžké. Skoncovat s heroinem je těžké. Porazit rakovinu je těžké. Pít kávu bez mléka NENÍ TĚŽKÉ!"
2. aktualizované vydání

Komentáře ke knize
Dallas Hartwig

Žije v Salt Lake City v Utahu. Dallas je certifikovaný poradce pro sportovní výživu, funkční medicínu a kvalifikovaný fyzioterapeut. Zaměřuje se na léčbu hormonálních, trávicích a metabolických zdravotních problémů souvisejících s životním stylem. Pomáhá lidem změnit vztah k jídlu a vytvořit si a osvojit zdravé návyky. V roce 2009 se stal spolutvůrcem programu Whole30, v roce 2012 pak spoluautorem knihy Jídlo na prvním místě. Přispívá do časopisů Wall Street Journal, Details, Redbook a Woman´s World. Po celém světě vede semináře věnované zdraví a výživě - dosud jich bylo přes 150 - a na webech Whole30 poskytuje podporu více než 1,5 milionu lidí měsíčně.

Melissa Hartwig

Melissa Hartwigová je certifikovaná výživová poradkyně. Je spoluautorkou knih „Jídlo na prvním místě“ a „Whole30“, které figurovaly na žebříčcích bestsellerů New York Times. Vystupovala v pořadech Today Show nebo Dr. Oz Show. Po celém světě vede semináře o zdraví a výživě. Spoluzaložila program Whole30, jenž je označovaný také jako třicetidenní restart. Žije v Salt Lake City v Utahu. Melissa Hartwigová a její manžel Dallas Hartwig založili v roce 2009 program „Whole30“. Oba se stali certifikovanými sportovními a výživovými poradci. V roce 2010 Melissa Hartwigová opustila své zaměstnání v pojišťovnictví a naplno se začala věnovat projektu Whole30. Společně napsali knihy „It Starts With Food“ a „The Whole30: The 30-Day Guide to Total Health and Food Freedom“ . Když se v roce 2015 rozešli, Melissa Hartwigová převzala celou společnost Whole 30 a vydala další knihu „Food Freedom Forever: Letting Go of Bad Habits, Guilt, and Anxiety  Around Food“ . Posledně jmenovaná kniha vyšla česky v roce 2017 jako „Svoboda v jídle jednou provždy: Jak se zbavit špatných návyků, pocitu viny a úzkostí spojených s jídlem“. Vydalo ji nakladatelství Jan Melvil Publishing. Whole30 je třicetidenní dieta, která omezuje konzumaci cukru, alkoholu, obilovin, luštěnin, sóji a mléčných výrobků. Je přirovnávána k paleo dietě, i když je přísnější, protože není povolen med nebo javorový sirup. Z jídel je povoleno maso, oříšky, semínka, mořské plody, vejce, zelenina a ovoce. Není nutné jídlo vážit nebo počítat kalorie. Po skončení diety jsou znovu postupně zařazovány další potraviny mimo schválený seznam a dokumentují se zdravotní následky. Zakladatelé programu Melissa Hartwigová a Dallas Hartwig uvádí, že cukr, obiloviny, mléčné výrobky, alkohol a luštěniny ovlivňují váhu, úroveň energie i stresu. V roce 2016 vydal New York Times článek o užívání Instagramu lidmi, kteří hubnou. Všiml si, že přes jeden milion...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více