Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Jezerní lásky

Barbara Delinsky

Ikar | 2004


59 Kč 35 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 398
Jazyky: česky
Překladatel: Klára Ježková
Série: Blake Sisters 1.
Vydání: 1
ISBN: 80-249-0331-8
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Miloslav Disman
Vystaveno: st 15. června 2022 12:19
Číslo položky: 349527

Ženský psychologický román sleduje mladou ženu, která se stala obětí bulvárního tisku a s obtížemi získává zpátky svoji pošpiněnou čest.
Hrdinka je nadanou pianistkou a po problematickém dětství je spokojená se svým životem ve velkoměstě, kde je jejím ochráncem a rádcem charismatický církevní hodnostář, který byl právě jmenován kardinálem. Jeho jmenování samozřejmě přiláká zájem médií a tehdy se dívka dá obalamutit jedním z novinářů a svěří se mu se svým přátelstvím s kardinálem. Vzápětí vyjde článek zkreslující fakta a označující ji za kardinálovu milenku, a dívka se ze dne na den stane mediálně známou a nežádoucí osobou. Ztrácí místo a nezbývá jí nic jiného, než uchýlit se do svého rodiště, kde se chce vzpamatovat a promyslet kroky pro očištění svého jména. Skrývá se před lidmi, najde ale podporu u redaktora místního listu, který jako bývalý úspěšný novinář dobře ví, čeho je tisk v honu za senzací schopen, a pomůže hrdince získat triumfální satisfakci.

Komentáře ke knize
Barbara Delinsky

Barbara Delinsky vyrůstala na předměstí Bostonu a v tomto městě také vystudovala psychologii a sociologii. Nějaký čas pak pracovala v Massachusettské společnosti pro prevenci násilí na dětech, a když v sobě po narození prvního syna objevila talent k fotografování, přispívala svými fotografiemi a krátkými reportážemi do časopisu Belmont Herald. Záhy si uvědomila, že má přirozené nadáni pro vyjadřování se slovem a že ji psaní baví a uspokojuje. Protože ale pocházela z prostředí, kde literární sklony nebyly běžné, ani ji nenapadlo, že by se mohla psaním knih doopravdy živit. Teprve když zůstala doma, aby se starala o děti, rozhodla se zkusit štěstí s psaním ženských románů. Roku 1981 tak vyšla její první kniha, a protože se u čtenářů setkala s úspěchem, brzy následovaly další. Do dnešního dne vydala Barbara Delinsky přes sedmdesát románů a mnohé z nich byly přeloženy do více než pětadvaceti jazyků. Příběhy Barbary Delinsky jsou studiemi mezilidských vztahů, ať už jde o manželství, přátelství, vztahy rodičů a dětí či sourozenců navzájem. "Psaní," říká autorka, "se pro mě stalo formou sebevyjádření, prostředkem, jak sdílet hluboké zážitky, které mi přinesl život. Zároveň ale vycházím z každodenní zkušenosti a snažim se, aby moje postavy byly čtenářům blízké." Právě proto jsou pro autorku nejčastějším zdrojem inspirace skutečné situace a události. Důležitou roli při jejich uměleckém zpracování pak hraje zevrubná znalost prostředí. Například při psaní knihy Léto odhodlání se Delinsky musela obeznámit s chovem angorských králíků a lovem humrů, obory, o kterých do té doby neměla sebemenší představu. "Informace hledám na internetu i u odborníků," říká spisovatelka. "Ověřila jsem si, že věrohodnost prostředí je pro příběh skoro stejně důležitá jako plastické vykreslení postav."

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více